Családi adózás: év közben is változhat a jogosultság

2011. szeptember 02. 09:01

A NAV figyelmeztet: a családi adókedvezmény főként olyan gyermekek kapcsán jár, akik után családi pótlékot is folyósítanak.

2011. szeptember 02. 09:01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint elsősorban azon gyermekek nyomán lehet élni a családi adókedvezménnyel, akik után családi pótlékot is folyósítanak. Amennyiben egy középiskolás gyermek után a tanév végétől nem jár családi adókedvezmény, azt az adókedvezményt élvező szülő köteles munkáltatója felé jelezni.

A Magyar Államkincstár határozatában feltüntetett időponttal kezdődően a középiskolát befejező gyerekek után már nem jár a családi pótlék. A NAV közleménye emlékeztet: a felsőoktatási intézményben tanuló nagykorú eltartottakat a testvérei után járó családi kedvezmény összegének számítása során eltartottként figyelembe kell venni.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machiavelli
2011. szeptember 02. 13:04
a hülyeség az egészben, hogy a felsőoktatásban résztvevő gyerek után nem jár adókedvezmény, pedig a szülőknek egy zsák pénzébe benne van, sokkal többe, mint a középiskolás és várhatóan a társadalom is nagyobb hasznát veszi. Mi a fenéért kellett ott vágni?
Muttimi
2011. szeptember 02. 11:55
Azokkal a számokkal kapcsolatban mi a konkrét kérdésed?
szempontpuska
2011. szeptember 02. 09:43
újabb nemmegszorítás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!