Pénz nélkül nincs műtét

2011. június 11. 11:00

A Népszabadság értesülései szerint pénzhiány miatt szeptemberig leállították a tervezhető műtéteket a Péterfy Sándor utcai kórházban.

2011. június 11. 11:00

Pénzhiány miatt leállították a tervezhető műtéteket a Péterfy Sándor utcai kórházban. Szeptemberig csak a sürgős, életmentő beavatkozásokat végezhetik el az orvosok a kórház traumatológiai tömbjében (az egykori Országos Baleseti Intézetben), de a kórház más osztályain is – értesült a Népszabadság. Az intézkedés ugyanakkor nem vonatkozik a daganatos betegek ellátására, őket még megoperálhatják az orvosok. A lap szerint ugyanakkor körülbelül 150-160 beteg kezelése biztosan hónapokkal halasztódik.

Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház megbízott főigazgatója megerősítette a Népszabadság értesüléseit: a kórházhoz kinevezett önkormányzati biztossal egyetértésben leállították a tervezhető beavatkozásokat szeptemberig. Elmondta, bár a kórház adóssága némileg mérséklődött, de nem vállalhatnak további fedezetlen számlákat. Hozzátette, körülbelül annyi pénzük van, amiből a sürgősségi, illetve a daganatos betegek műtétjeire futja őszig.

A Péterfy adóssága jelenleg 1,7 milliárd forint, melyből a lejárt számla összege 1,1 milliárd. Az intézmény eladósodása akkor kezdődött, amikor a Péterfy és az Országos Baleseti Intézet fúziója megtörtént. Ekkor negyedével csökkentették ugyanis a kórház betegellátási kvótáját, miközben a betegforgalma jelentősen megugrott. A kórház 2008-ra felélte addigi megtakarításait, azóta hónapról hónapra mintegy 100 millió a vesztesége.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2011. június 13. 07:58
Több vér marad, amit ingyen levesznek, majd drága pénzen adják el külföldre !
James
2011. június 12. 19:18
Kíváncsi vagyok, meddig lehet még az elmúlt 8 évre fogni mindent. A magam részéről engem nem zavart a 300,-Ft.os vizitdíj, de csak akkor fogadtam volna el, ha szépen átutalják az egyéni számlámra a TB befizetéseimet, ugyanis orvosnál már kb. 20 éve nem voltam, de a pénzt azt levonják, de majd ha egyszer kórházba kerülök, akkor mellettem fog feküdni Kolompár XXX Józsi, aki a büdös életben egy fillért nem adott be, és még a végén ő lesz a kivételezett. Bár.... ennek meg az előző kormánynak is ez a réteg a kedvence, a szent tehén, akikre még csak csúnyán sem lehet nézni.
HSL
2011. június 12. 08:14
Fontosabb dolgokra kell a pénz a forradalmi munkaállamban, mint a termelésre képtelen egyedek pátyolgatására. Keleti szelek fújnak, meg kéne végre érteni.
bigyomail
2011. június 11. 14:08
Az előző Orbán kormánynak volt erre egy jó koncepciója. Azt kellene elővenni, leporolni és frissíteni: Adjuk el az összes kórházat, a biztosítókat pedig megbízni azzal, hogy a költségeket fedezzék a kötelező biztosításhoz hasonló rendszerben. Ennek egyes részeit annak idején Orbánék nagyon szépen kitalálták, mert így nem függ az ellátás színvonala az épp aktuális költségvetési helyzettől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!