Átalakulhat a családi pótlék rendszere?

2011. május 28. 11:15

Felmerült annak a lehetősége, hogy a családi pótlék új rendszerében a gyermekek életkora alapján is differenciálni lehetne annak összegét – állítja a családháló.hu kormányközeli forrásokra hivatkozva.

2011. május 28. 11:15

A Kereszténydemokrata Néppárt által kidolgozandó sarkalatos törvény a családháló.hu portál értesülései szerint kiemelt szerepet szán a gyermeknevelés során az apáknak, és ehhez alakítaná a pótszabadságok rendszerét is. A portál szerint a KDNP úgy tervezi, hogy az eddigieknél erősebb munkavédelmi szabályokkal védi majd a gyermekvállalókat.

Átalakításon eshet át a családi pótlék intézménye is. Felmerült esetleges opcióként az életkor szerinti differenciálás lehetősége, illetve szó esett egy olyan verzióról is, hogy a családi pótlék 3-5 évig járna a gyermek születése után, s ezt követően csak akkor, ha kistestvér születik.

A családháló.hu információi alapján a különböző juttatások elnevezésében is változások lesznek, és a jelenlegi szabályozásban szereplő „terhes” szót minden esetben „várandósra” cserélik majd.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. május 30. 10:21
A segélykifizetések nem az összes probléma az adósságképződésekben. Az egészségügy halódik és senki nem akarja átgondolni, hogy aki munkanélküli az is biztosítottnak számít.Na most az esetleg milliós operációk, ellátások, szülések költségeit ki fizeti?Mert a cigány az első aki ott tolong és még balhét is csinál. Rendben van ez így?
wartog
2011. május 30. 10:00
A gond jelenleg, hogy az összes segély 94%-a a cigóknál landol.Na ezen kell(!) változtatni.A törvény, bármennyire is furcsa, aszerint kell meghozni, hogy ha van egy gyermeke és nincs-esetleg nem is volt- munkahelye akkor kategorikusan megvonni minden támogatást.Nem vagyok cigányellenes(bár párti sem azt megígérhetem)de ezeket a pénzeket valakik kifizetik vagy a jövedelmükből levonják nekik.
liberálzöld.
2011. május 30. 09:07
Off "Kádár elvtárs terepbejárást tart a cigánysoron. Látva a cigányok méltatlan helyzetét, mondja a vajdának: - A politikai bizottságban úgy döntöttünk, hogy ezen változtatni kell, a következő ötéves terv célkitűzése, hogy minden cigánynak legyen háza! Mondja a vajda purdénak : - Tőccsé neki, mer jól beszél! Mondja tovább Kádár: - Minden cigánynak legyen autója. - Tőccsé gyerek, mer jól beszél! - Minden cigánynak legyen munkája. Ingatja a fejét a vajda: - Na, többet ne tőccsé, mer má férebeszél."
liberálzöld.
2011. május 30. 06:10
Amúgy meg csak nyugi! Sima hírlapi kacsa, esetleg a KNDP saját ötlet-verziója az, amit itt olvashattunk. A kormány szerint az sem igaz, amit a Farkas Flóri cigóvezér hazudozott Brüsszelben az ingyen lakáshoz jutásról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!