A magyarok felét nem érdekli az egy százalék

2011. május 02. 09:26

A lakosság körülbelül fele egyáltalán nem él adója egy százaléka feletti rendelkezési jogával, a nyilatkozók közül pedig sokan hibásan tesznek felajánlást, így évi mintegy 13 milliárd forint nem ér célba - írja a Népszabadság.

2011. május 02. 09:26

A magyarországi lakosság körülbelül fele nem él adója egy százaléka feletti rendelkezési jogával, így évi mintegy 13 milliárd forint marad a kasszában - írja hétfőn a Népszabadság. A mégis nyilatkozók közül sokan hibásan tesznek felajánlást, tavaly például 118 ezer rendelkezés volt érvénytelen azért, mert az adózó nem fizette meg határidőre a jövedelemadóját, helytelen adószámot adott meg, vagy nem csak egy kedvezményezettet jelölt meg. Ezek nyomán 600 millió forint nem érte el az állampolgárok által kívánt célját.

A tényleges adományozók körében továbbra is a beteg gyerekek és az állatmenhelyek a legnépszerűbbek. Az egyházak és az alapítványok egyszázalékos bevétele az idén életbe lépett adóváltozások, a gyerekek utáni adókedvezmény és az alacsonyabb adókulcs miatt 2012-től jelentősen csökkenhet.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalandféreg
2011. május 02. 12:18
Ez mindent elmond arról, mennyire silány állapotban van a magyar társadalom, és a legszomorúbb, hogy se híre se hamva semminek, ami a társadalmi tőke növelését célozná
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!