Nem enged a kormány a multiknak

2011. január 03. 20:23

Nem enged a kormány a külföldi nagyvállalatok nyomásgyakorlásának. A Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság közleménye szerint mindezt a magyar lakosság és az ország érdekei miatt teszik.

2011. január 03. 20:23

Az Európai Bizottság hétfőn közölte, hogy vizsgálni kezdte a magyar kormány válságadóról szóló döntését, és azt a levelet is, amelyet az ügyben érintett cégek küldtek a bizottság elnökének.

A Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság ennek kapcsán úgy reagált: a kormány tudomásul vette, hogy a külföldi nagyvállalatok az EU-n keresztül szeretnének nyomást gyakorolni a kormányra a válságadó miatt. „A kormány e nyomásnak a magyar lakosság és az ország érdekei miatt természetesen nem fog engedni” - írják.

Mint fogalmaznak, a válságadókra az ország pénzügyi stabilitása és a költségvetés egyensúlya miatt van szükség. Azért döntöttek mellette, mert nem a lakossággal kívánják megfizettetni az elmúlt 8 év rossz politikáját, hanem azoktól kérik a többletteher vállalását, akiktől lehet, vagyis a kivételes profittal rendelkező szektoroktól. „Ezen okok miatt a válságadók bevezetésével járó vitákat a kormány vállalta, vállalja” - fogalmaznak a közleményben.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. január 04. 22:07
A főcímhez: mit lehet ehhez mondani? HELLLYESSS!!
Tikva
2011. január 04. 22:07
A főcímhez: mit lehet ehhez mondani? HELLLYESSS!!
Gab
2011. január 04. 21:42
Tudja valaki, hogy melyik multikról van szó? Én eddig a Sparról és a Baumaxról tudok. Jó lenne ismerni a többit is.
trust
2011. január 04. 08:20
"Nem enged a kormány a multiknak" Naaaagyon helyes!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!