Februárban lesz nyilvános az egészségügyi cselekvési terv

2011. január 18. 09:56

Februárban hozzák nyilvánosságra az egészségügyért felelős államtitkárság a rendszer átalakításáról szóló cselekvési tervet, melyet a Semmelweis-terv vitairata, és az arra érkezett reagálások alapján állították össze - értesült a Népszabadság.

2011. január 18. 09:56

Februárban hozza nyilvánosságra az egészségügyért felelős államtitkárság a rendszer átalakításáról szóló cselekvési tervét – írja a Népszabadság. A dokumentumot a Semmelweis-tervből vitairatából és az arra érkezett reagálások alapján állították össze. Az átalakítás lényege, hogy nagytérségenként szerveznék meg az orvosi szolgáltatásokat, így kilenc régió alakulna az országban. Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságok határoznák meg az egyes intézményeknek, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtsanak: a ritka és speciális szaktudást, valamint a drága eszközöket nagyobb kórházakba telepítenék.

– Olyan modellt próbálunk kialakítani, amely illeszkedik a helyi viszonyokhoz, és csak a legszükségesebb mértékben változtat rajtuk – fogalmazott a Népszabadságnak Gaál Péter, az államtitkár kabinetjének tagja. Az intézmények a jövőben is megkapnák az egészségbiztosítótól a teljesítményük után járó öszszeget, amelyet évente összesítenek és összevetnek a térségben élők „egészségügyi fogyasztásával”. Ha ehhez képest sikerül megtakarítást elérni, azt bónuszként megkapják a szolgáltatók - írja a lap.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. január 18. 13:29
Szócska és Gaál az a két ember, aki nagyon jól tudja, hogy miről beszél. Amit ebből a csődtömegből ki lehet hozni, azt meg fogják próbálni. Ha ők nem tudják, akkor senki más, azt kell, hogy mondjam. Ami rezerv még létezik a rendszerben azt mobilizálják. Más kérdés, hogy ez elég lesz-e? Ha nincs mellérendelt extra finanszírozás, akkor tartok tőle, hogy csak szemmelversz-tervről beszélhetünk. Pedig, sajnos ebben a szűkös időben könnyen meglehet, hogy másra nem telik. Kár lenne, mert az esetleges kudarc után más nincs merre térülni-fordulni. Ott a fal.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!