A kannabisz a legnépszerűbb drog

2011. január 25. 12:16

A fiatalok körében és az idősebb korosztályokban is a kannabisz a legelterjedtebb illegális kábítószer Magyarországon - derült ki a Nemzeti Drog Fókuszpont vizsgálatából.

2011. január 25. 12:16
A fiatalok körében és az idősebb korosztályokban is a kannabisz a legelterjedtebb illegális kábítószer Magyarországon - derült ki a kábítószer-fogyasztást 2004 óta monitorozó Nemzeti Drog Fókuszpont vizsgálatából. A felmérés szerint a fiatal drogfogyasztók között túlsúlyban vannak a fiúk, nagyobb hányaduk tanul szakközépiskolában és szakiskolában, jellemzően Budapesten vagy más nagyvárosban laknak, tanulmányi eredményük gyengébb, és gyakran lógnak az iskolából.
 
A felnőttek körében a droghasználat kockázata nagyobb a magasabban iskolázott, az átlagosnál jobb körülmények között élők, illetve az átlagosnál nagyobb jövedelműek körében. Ezekre a fogyasztókra szintén jellemzőbb, hogy nagyobb városokban vagy Budapesten élnek. A legnépszerűbb drog körükben is a kannabisz, a megkérdezettek 8,5 százaléka vallotta be, hogy legalább egyszer kipróbálta már.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. január 25. 16:52
Nincs olyan karos hatasa a szervezetre mint az alkohol, viszont amig a hatasa alatt van valaki meglehetosen megvaltozik, batrabb lesz, gatlastalanabb es hajlamos olyan dolgokat is elkovetni amit egy kave utan nem. Magyarorszagon raadasul nagy valoszinuseggel nem is tisztan aruljak..sot biztos.
Mimes
2011. január 25. 15:34
Mind emellett kíváncsi lennék, hogy az elvonókon hány olyan ember van, akit a kannabiszról kell leállítani, és hány olyan, akit más, sokkal keményebb drogról (kokain/heroin). "Budapesten vagy más nagyvárosban laknak, tanulmányi eredményük gyengébb, és gyakran lógnak az iskolából." - ez meg lényegében a 10en évesek 80%-ra igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!