Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Továbbra is alanyi jogon jár a családi pótlék

2010. november 03. 20:49

A kormány döntése szerint nem változik a családi pótlék jelenlegi rendszere. A juttatás továbbra is alanyi jogon jár majd.

2010. november 03. 20:49

Nem változik a családi pótlék jelenlegi rendszere, a juttatás továbbra is alanyi jogon jár majd. Nagy Anna kormányszóvivő elmondta: a kormány alaposan megfontolta azt a felvetést, hogy a családi pótlékot jövedelemhatárhoz kössék, ám végül úgy döntött, hogy nem változtatja meg a mostani rendszert.

A kormányszóvivő kifejtette: a családi pótlék jövedelemhatároz kötése lerontotta volna az kormány azon szándékát, hogy egyszerűsítsenek a jelenlegi adórendszeren. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kérdés már többször felmerült az elmúlt években, és a jövőben is érdemes még megfontolni, de most nem lesz változás.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinciri
2010. november 04. 10:23
A családi pótlék jövedelemhatárhoz való kötése, és ennek ellenőrzése, sacc per köbö annyiba kerül amennyit meg lehet rajta spórolni. Azt én értem, hogy sokaknak böki a csőrét, hogy jajj az a rengetegsok gazdagember aki annyit keres h minek neki, most majd a zadófizetők pénzéből kapja a csp-t. Ennek igazságtartalmától marhára független, hogy érdemes e valamit korlátozni, ami nem hoz hasznot, csak azért, mert bizonyos embercsoportoknál beüt az SI faktor. Nem vélek emlékezni, hogy az alkotmány melyik passzusa mondja ki, hogy a családi pótlék alanyi jogon jár, de még az is lehet h kimondja. Sztem inkább az a helyzet, hogy megpróbálták ezen meghúzni a nadrágszíjat és rájöttek, hogy rohadtul nem nyernek vele egy kanyi vasat se. Ezt kár túl spilázni, nekem ez csak azt mutatja, hogy vannak józan pillanatai a fidesznek is, amikor a józan ész felül kerekedik a populizmuson. :-)
mr.Marcang
2010. november 04. 10:05
Ez egy tartalék. Ilyen gazdagok vagyunk.
Őrnagy Őrnagy
2010. november 04. 09:50
Kéne valami olyan rendeletet hozni, hogy le lehessen mondani a családi pótlékról önként. Az a pénz mehetne az ápolási díjra. Mondjuk a magyar társadalom nincs annyira polgárosodva se lelkiekben sem anyagiakban, hogy sokan tennének így.
ketroot
2010. november 04. 09:48
Örülök, hogy ezt (is) kilehet magyarázni, illetve még örülnek is neki, hogy végül is nem lesz változás! Utalva States észrevételére, én sem értem, hogy akkor ennek most mi a franc értelme volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!