Tömeges rosszullét a felcsúti fociakadémián

2010. november 22. 16:36

88-an betegedtek meg a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumában. Feltehetőleg ételmérgezés állhat a rosszullétek hátterében, de pontos okokat csak a végleges laboreredmények után közölnek.

2010. november 22. 16:36

84 gyerek és 4 felnőtt betegedett meg a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumában még november 9-én éjjel. A tömeges rosszullét tünetei - hasmenés, egy-két esetben hányinger - rövid lappangási idő után szinte egyszerre jelentkeztek az érintetteknél. A megbetegedés gyors lefolyású volt, senki nem került kórházba, most már mindenki jól van.

Krisztián Erika, az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetének járványügyi osztályvezetője elmondta: sok diák az aznapi menüben kapott bácskai rizses hús ízére panaszkodott, és a statisztikai elemzés is ezt a gyanút erősíti. A pontos okokat azonban csak a végleges laboreredmények után közölhetik. Az ügyben az ÁNTSZ területi intézetén kívül a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal helyi szervezete is vizsgálatot indított.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaducsa
2010. november 22. 19:22
Érdekes, eddig soha nem irtak erről az akadémiáról. Pedig más is történik ott, gondolom.
e_r
2010. november 22. 19:06
"....a tömeges rosszullét tünetei - hányinger -..." Nocsak,úgy látszik rájöttek hol vannak...és nekik is hányingerük van a felcsútitól :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!