Büntetőper a H1N1-vakcina ügyében

2010. augusztus 12. 17:15

Perel a H1N1-járvány hatósági kezelésének kapcsán felmerült ellentmondások miatt Lenkei Gábor, a Jog az Egészséghez Közhasznú Egyesület elnöke. A sertésinfluenza járványa egy éve alatt nem érte el a várt szintet, viszont a kormányzati reakció erőssége magas volt.

2010. augusztus 12. 17:15

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás és hűtlen vagy hanyag kezelés, illetve hivatali visszaélés gyanújával tett feljelentést az Figyelő értesülései szerint szcientológus kötődésű Lenkei Gábor. A Jog az Egészséghez Közhasznú Egyesület elnöke a H1N1 influenza megelőzésére költött milliárdokról szeretne számadást.

A sertésinfluenza-járvány hatósági kezelése ellentmondásossá vált, miután az Európa Tanács és több mértékadó orvosi lap is olyan vizsgálati eredményeket hozott nyilvánosságra, amelyek szerint a H1N1 influenza járvány még a szezonális influenzánál is kevésbé veszélyesnek bizonyult. A magyar járványügyi hatóság még 2009 júliusában - az Egészségügyi Világszervezet akkori ajánlásával összhangban - döntött úgy, hogy új vakcinára lesz szükség a járvány leküzdésére, ezzel pedig az Omninvest Kft.-t bízta meg.

Végül a járvány magyarországi szintje elmaradt a várttól: egy év alatt csupán 2162 laborvizsgálattal igazolt H1N1 esetet regisztráltak hazánkban, és a sertésinfluenzával összefüggésbe hozott halálesetetek száma is csak 134 volt. Ez messze elmarad még a szezonális influenza átlagos mérőszámaitól is.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. augusztus 13. 11:06
A hini "idején" én elkezdtem összeszedni a hini-nek tulajdonított áldozatok adatait. Az első 20 még csak-csak ment, de utána már a helyet is csak esetenként lehetett azonosítani. Amennyire látszott, egy-két helyen koncentrálódtak a halálesetek - mintha egyes helyeken az elhunytakat szívesebben írták volna a hini számlájára. (Személyes tapasztalatom, készítettem ilyen statisztikát, hogy vannak nem-fertőző betegségek, amik rejtélyes módon terjednek ide-ida az országban, mondjuk, prosztatamegnagyobbodás, stb. Más adatokkal összevetve aztán kiderül, hogy mindössze arról van szó, hogy egy doki átkerül máshová, és mivel ehehz ért, eddig Makón, eztán Keszthelyen operál meg mindenkit ezzel. Kórházban dolgozva csináltam ilyeneket, és tény, hogy egy diagnózis erősen függ a felvevő orvostól (!!!), és attól, melyik gyógyszergyárral van kapcsolatban.) A hini-ben elhunytak adatai nem hozzáférhetőek, az első 20-30 többsége már valami végső fázisban voltak, a hini (ha volt is) nem osztott-szorzott. És gyanúsan kevés helyen koncentrálódtak a hini-ben elhunytak. (Kern elvtárs tesztjét főleg ott használták?) MA
El Topo
2010. augusztus 13. 10:44
Ha én elpüsztülök, belőlem nem lesz tulok. Egyébként szedek.
MakkA
2010. augusztus 13. 10:32
1. A gyógyszereknek van egy jól megfigyelhető evolúciója - erről akár egy kis tanulmányt is írhatnék. Először voltak a töneti kezelések, de már az ókorban is igyekeztek a mélyebb okokat megérteni, és arra adni valami megoldást. Aztán jöttek a komolyabb ismeretekkel alátámasztott megoldások amik már valami mikrobiológiai, kémiai alapokon nyugodtak - ezeknek a gyógyszerekenk voltak aztán iszonyatos mellékhatásaik, mert arra a folyamatra tökéletesen hatottak, amire kifejlesztették, de sajnos az egész emberben az a kémiai folyamat máshol is előfordulhat... De még ezek is a betegség meggyógyítására szolgáltak. Aztán pár évtizede jöttek azok a "korszerű" gyógyszerek, amik már nem a betegség meggyógyítására szolgáltak, hanem a - mondjuk így - a tünetetek elviselhető szintre enyhítésére. Ezzel a gyártó eléri azt, hogy a beteg nem hal meg, de meg sem gyógyul, de élete végéig fizet. Mára meg eljutottak oda, hogy a betegséget is kreálják, és egy kreált betegséghez csinálnak orvosságot. (Kicsit analóg az 1984-hez, amkor is saját országát lövi, hogy fenntartsa a saját szükségességét.) Éppen a minap szembesültem a BCG oltás következményeivel, azzal, hogy mennyire is hatásos. De érdekes a német kormány hozzáállása (annak változása) a himlő elleni oltáshoz is. MA
El Topo
2010. augusztus 13. 09:13
Különben egyelőre ne nagyon lélegezzen fel, aki nem adatta be a vakcinát! A H1N1 idén is jön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!