Szolgáltatóbb KSH-t szeretne a hivatal új elnöke

2010. július 05. 09:04

A tudományos élet szereplőivel közös elemzéseket szorgalmaz a Központi Statisztikai Hivatal nem régiben kinevezett elnöke, Vukovich Gabriella.

2010. július 05. 09:04
Vukovics Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal újonnan kinevezett elnöke szolgáltatóbb jellegű statisztikai hivatalt szeretne. Vukovich ezért nagyobb hangsúlyt fektetne az igények felmérésére, az adatszolgáltatókkal történő együttműködésre, elemzőbb anyagok készítésére, és a hivatal presztízsének növelésére. Az elnök szerint több területen, például az életminőséggel kapcsolatos kérdésekben nem megfelelően gyűjtik az adatokat. 
 
A KSH ideig költségvetése az Általános Mezőgazdasági Összeírás végrehajtása miatt magasabb, a 2011-ben esedékes népszámlálás pedig az ideinél is nagyobb összeget igényel majd. Vukovich rendszeressé kívánja tenni, hogy a jövőben a tudományos élet szereplőivel közös elemzések is szülessenek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. július 05. 09:57
nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!