Méltósággal lehet meghalni Magyarországon?

2010. július 19. 10:38

A régióban Magyarországon fordítják a legtöbb figyelmet a haldoklók szenvedéseinek csökkentésére, életminőségük javítására, de világszinten is az impozáns tizenegyedik helyen állunk.

2010. július 19. 10:38

Az Economist Intelligence Unit tanulmányában negyven országban vizsgálta a haldoklók szenvedéseinek enyhítésére, életminőségük javítására tett egészségügyi intézkedéseket. A listát Nagy-Britannia vezeti, Magyarország és Franciaország 10 pontból 6,1-et elérve, holtversenyben a 11. helyet kapta. A mediterrán országok egyértelműen rosszabbul teljesítenek hazánknál, a rangsort Kína és India zárják. Az orvosoknak ma már kommunikációs tréningen tanítják a gyógyíthatatlan betegekkel való viselkedést.

Dr. Hegedűs Katalin, a Hospice-Palliatív Egyesület vezetőségi tagja, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese szerint a listán a fejlett hospice és palliatív ellátás miatt kerülhettünk ilyen előkelő helyre.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!