Honatyáink belehúznak

2010. július 22. 08:04

Csütörtökön szavaz az Országgyűlés a kormány 29 pontos gazdasági akciótervének pénzügyi törvénycsomagjáról, döntenek a képviselők a közszolgálati műsorszolgáltatók tulajdonosi testületeinek, valamint gazdasági felügyeletének összevonásáról. A parlament új házelnököt és alkotmánybírákat is választ, a nyári rendkívüli ülésszak utolsó ülése Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik. A parlament várhatóan az alkotmányt is módosítja.

2010. július 22. 08:04
A parlament várhatóan 14 törvényt alkot, illetve módosít. Az Országgyűlés megválasztja a parlament új elnökét, a posztra a Fidesz Kövér Lászlót, a párt választmányi elnökét jelöli. Két alkotmánybírót is választanak a pártok által javasolt nyolc jogász közül. A Fidesz Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt, a KDNP Dienes-Oehm Egont, az MSZP Mészár Rózát, a Jobbik Zétényi Zsoltot, az LMP pedig Tóth Mihályt, Lehoczkyné Kollonay Csillát és Bándi Gyulát jelölte.
 
Csütörtökön szavaz az Országgyűlés a kormány 29 pontos gazdasági akciótervének pénzügyi törvénycsomagjáról is; ezen belül a bankadóról és az állami vezetők fizetésének korlátozásáról. A képviselők az Országos Választási Bizottság tagjairól és a Független Rendészeti Panasztestület egy tagjáról is döntést hoznak. A rendkívüli ülésszak zárónapján várhatóan módosítják a sporttal összefüggő egyes törvényeket, az idei költségvetést, a kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló törvényt, a Nemzeti Földalapról, illetve a közbeszerzésekről szóló törvényeket. Várhatóan határozat születik a nap végére a Nemzeti Összetartozás Napja (a trianoni évforduló) iskolai emléknappá nyilvánításáról, de dönthetnek a médiatörvényről is.
 

Határozat születik arról az alkotmánymódosításról, amely kimondaná, hogy a helyi bíróság hatáskörébe tartozó, törvény által meghatározott ügyben egyesbíróként a jövőben bírósági titkár is eljárhat; és lehetővé tennék, hogy a társadalmi igazságérzetet sértő, jó erkölcsbe ütköző juttatásokra külön mértékű adót állapítson meg a törvényhozás. Egy másik alkotmánymódosítás szerint pedig a Magyar Honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nem lehetnének tagjai pártnak, politikai tevékenységet nem folytathatnak, és nem indulhatnának jelöltként választásokon a jogviszony megszűnését követő három évben. Az ülésén napirend előtt felszólal Orbán Viktor miniszterelnök. Az őszi, rendes plenáris ülésszak a tervek szerint szeptember 13-án kezdődik. 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. július 23. 10:15
Igen, már most többet dolgoztak,mint a szocik a 8évben... és akkor Mesterházy meg beszél itt a megújulásról.. nem lesz rá szükség, ha a Fidesz továbbra is így teljesít, bár amúgy sem ..
hogyne
2010. július 22. 13:38
Hát akkor mégis miről beszélünk, fentebb a szöveg. Fletó okozta a mélyrepülést, egyrészt azzal, hogy nem csinált semmit, nem fejlesztett semmit 4 évig a gazdaságon (se), másrészt utána szépen átvágott mindenkit (hitelezőket, befektetőket, népet), majd pofátlanul rendőrállammal megtartotta a hatalmát.
reality
2010. július 22. 13:03
Zoli! Úgy látom, 3 óra lesz az, és nem 13. Lemaradt az egyes a Kossuth-nál. Nagyon kellene már ott egy nagytakarítás. :)
bogyo01
2010. július 22. 11:27
Akkor mit fog csinálni hétköznap délutánonként? olyan jól lehetett aludni a parlamenti közvetítésen! de majd megnézem az ismétlést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!