Vizsgálat Omninvest-ügyben

2010. június 21. 18:57

Vizsgálatot indít a nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnál, lehetséges ugyanis, hogy az Omninvest önmagát bízta meg a H1N1 influenza-járvány elleni oltóanyag kifejlesztésével.

2010. június 21. 18:57

A minisztérium közleménye szerint a kormány 2010 elején az Egészségügyi Világszervezet elvárásainak megfelelően arról döntött, hogy Magyarországot az újinfluenza elleni vakcina kutatási és gyártási központjává teszi. A döntés után az NKTH kiírt egy nyílt pályázatot, amelyre egyedül csak a projektre alakult Omninvest Development Kutató, Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. jelentkezett.

A nemzetgazdasági minisztérium úgy értesült, hogy a H1N1 oltóanyag kutatására az Omninvest Development Kft. közbeszerzési eljárást írt ki, amit az Omninvest Kutató, Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. nyert meg. Viszont a jelenleg hatályos törvények és jogszabályok úgy rendelkeznek, hogy a szolgáltatást csak egy független vállalkozástól lehet megvásárolni. A tárca tájékoztatása szerint a nemzetgazdasági miniszter mellett az Európai Bizottság Versenyjogi Főigazgatósága is vizsgálatot folytat.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. június 22. 15:06
Azér az, hogy annyi eszük nem volt, hogy bekérjenek még két indulót.. Azt hiszem, ez nem is a pökhendiségük miatt, hanem a féktelen telhetetlenségük miatt volt. (Dolgoztam cégnél, ahol voltak ilyen "pályázatok". Ott az volt, hogy két-három-négy más jelentkezőt is kellett prezentálni, akik persze labdába sem rúgtak. de cserébe más alkalommal ezeknek kellett eljátszani a rossz ajánlatot tévő szerepét. Gondolom itt nem akartak bekérni mást, hogy nehogy aztán egyszer nekik is kelljen valamit csurrantani.) Kisstílű gazemberek. MA
gyula
2010. június 22. 13:13
Erre emlékeztek ? Már tavaly meg lett irva ... http://vastagbor.blog.hu/2009/08/11/ciprusi_offshore_cegtol_veszi_az_oltoanyagot
bmucsai
2010. június 21. 22:29
Unalmas, hogy piaci verseny helyett állandóan a csókosok önkielégítése történik. Persze így mindenkinek tele van a töke a kapitalizmussal!
Deunan
2010. június 21. 21:55
Első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy valami nagy üzlet van a háttérben. S ebben az akkori eü miniszter is benne lehetett, de nyakig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!