Nyolctagú jelölőbizottságot akar a Fidesz

2010. június 07. 12:30

A fideszes Mátrai Márta és Lázár János nyolctagú bizottságot indítványoz az Alkotmánybíróság tagjainak jelölésére.

2010. június 07. 12:30

Az alkotmány rendelkezései szerint az Alkotmánybíróság tizenegy tagját a parlament választja meg, és a jelöltekre a parlamenti frakciók egy-egy tagjából álló bizottság tesz ajánlást. Az Ab tagjainak megválasztásához a képviselők kétharmadának voksára van szükség.

Az Ab jelenleg mindössze kilenc tagból áll, és ez veszélyeztetheti a határozatképességet, amihez legalább nyolc ember szükséges. Lázár János és Mátrai Márta nyolctagú bizottságot hozna létre a bírák jelölésére. Lázár szerint húsz év alatt kiderült, hogy a hatályos szabályozás nem tudja folyamatosan biztosítani a zavartalan működést. Az új, nyolctagú bizottság szerintük „igazodva a választópolgárok akaratából létrejött parlamenti arányokhoz, biztosítja a politikai egyeztetések lefolytatásának megfelelő kereteit”.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nybo
2010. június 07. 13:16
Na, most meg ez. Egy hét alatt tönkretették az országot, amit pedig Oszkó Úr tökéletes állapotban adott át (ezermilliárdok vannak a költségvetésben, ő maga mondta, és Bajnai Úr is), most meg tönkreteszik az Alkotmányt. A dilettáns banda azonnal mondjon le!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!