Nyáron indul az akcióterv

2010. június 13. 11:18

Schmitt Pál vasárnap reggel a Kossuth Rádiónak elmondta: az új kormány még a parlament nyári szünete előtt meg kívánja teremteni 29 pontos akcióterv alkotmányos és törvényi alapjait.

2010. június 13. 11:18

Schmitt a Vasárnapi Újságnak elmondta: július 19-én lesz a nyári szünet előtti utolsó parlamenti ülés, ezért addig kell dönteni a szükséges jogszabályokról. A 45 tagú alkotmány-előkészítő bizottság az év végéig dolgozza ki javaslatait az alkotmány-módosítás fő irányaira és az új Alkotmány karakterére, a módosító javaslatokat pedig ezután terjesztik az Országgyűlés elé - közölte az Országgyűlés elnöke. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. június 13. 14:58
Az alkotmány egésze és a 29 ponthoz szükséges jogszabályváltozások nem ugyanazok, ezért hajrá, minél gyorsabban. Használják a 2/3-ot, ne huzza az időt se Simos, se az rektorok, se az állami vállalatok vezetői. Ha a 2/3-ad kötelezmárpedig kötelez- akkor gyorsan lépni kell./Gondoljunk csak a végkielégitések 2 hónapra csökkantésével, törvényváltozás nélkül nem megy, pedig anélkül az offshorlovagok háttérországa biróságon nyeri meg a tiz és százmilliókat.
talpas
2010. június 13. 12:11
A 45 tagú alkotmány-előkészítő bizottság az év végéig dolgozza ki javaslatait az alkotmány-módosítás fő irányaira és az új Alkotmány karakterére, a módosító javaslatokat pedig ezután terjesztik az Országgyűlés elé -megszavazzák, aztán meg aláírja. -formálisan persze, igaz, de ha tleg KE lesz, akkor hülyén née ez az egész így ki. Még a látszatra sem adunk.
talpas
2010. június 13. 11:59
ezt nem valaki másnak kellett volna bejelentenie?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!