A Jobbik államosítaná a magánnyugdíj-pénztárakat

2010. június 11. 13:23

A párt szerint így nagyobb megtakarítást lehetne elérni, mint az akcióterv többi intézkedésével együttvéve. A Jobbik a magánnyugdíj-pénztárak állami kezelésbe vételével toldaná meg a kormány 29 pontos tervét.

2010. június 11. 13:23

A Jobbik alapvetően jó iránynak tartja az Orbán Viktor miniszterelnök által ismertetett elképzeléseket, ugyanakkor sajnálják, hogy a kormánynak meg kellett hátrálnia az elmúlt évek legnagyobb makrogazdasági szélhámossága nyomán létrejött magánnyugdíjrendszer átalakításától - véli Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese.

A magánnyugdíj-pénztárak állami kezelésbe vételével a Jobbik szerint GDP arányosan 4,5-5 százalékkal lehetne csökkenteni az államadósságot. Hegedűs kifejtette: a GDP 1,5-2 százalékát lehetne megtakarítani évente csupán azzal, hogy nem kellene évente 340 milliárd forinttal pótolnia a magánnyugdíj-pénztárak miatt kieső járulékokat az államnak.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tau bácsi
2010. június 11. 16:40
Jó ötlet, ha az ország nem lesz ennyire kiszolgáltatott helyzetben, meg lehet lépni.
extrém először tölts
2010. június 11. 14:28
micsoda meglepő fordulat! a nemzeti szocialistákból nemzeti kommunisták lettek! ez kit lepett meg egyáltalán? a jobbik sosem volt jobboldali és sosem lesz az.
Arma Gedeon
2010. június 11. 14:11
Eredeti. A Fidesz egy kozmetikai-statisztikai akcióval, kreatív könyveléssel tette volna át az államháztartásba a magánpénztárakat úgy, hogy maradt volna a magánrablók tulajdonában. És eleve le is tettek rróla, mert Brüsszel nem hagyta jóvá. A Jobbik TÉNYLEGES kisajátítást javasol a tolvajoktól, világos, hogy akkor lehet megcsinálni, amikor Brüsszel úgy lesz hatalmi központ, mint mondjuk Ninive ma.
bmucsai
2010. június 11. 14:05
Teljesen jó ötlet. Mindenkinek egyedi számla, ami a mindekori jegybanki alapkamattal kamatozik. Szolidaritási százalékot levonva, mindenkinek egyénileg gyűlik a nyugdija. Bárki bármikor betehet pénzt - a szolidaritási százalék levonása után az övé. Örökölhető az állam a kezelésért méltányos díjat számíthat fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!