Természetben fizetné a családi pótlékot a KDNP

2010. május 13. 10:26

Emelés helyett inkább szigorítaná a családi pótlékot a KDNP. Azok a családok, ahol a gyerekek nem járnak rendszeresen iskolába, természetbeni juttatásként kapnák meg a családi pótlékot, nem pedig pénzben.

2010. május 13. 10:26

A kereszténydemokrata Soltész Miklós a köztévé Ma reggel című műsorában fejtette ki pártja terveit a családi pótlékkal kapcsolatban. Ezek szerint azok a családok, melyek igazolatlanul - egy bizonyos óraszámon túl - nem járatják gyermeküket iskolába, nem pénzben, hanem természetben kapnák meg a családi pótlékot.

Hozzátette: ösztönző lenne a rendszer, ha több gyerek közül például csak egy nem jár iskolába, akkor az utána járó készpénzt vonnák el. Ezután fél évig az önkormányzat által kijelölt szakember lenne a felelős azért, hogy ebből az összegből biztosítsák a gyermek eljutását az iskolába vagy az élelmezését.

Soltész Miklós arra a kérdére, hogy ő lesz-e a szociális területért felelős államtitkár, azt mondta, ez hamarosan kiderül - persze nem tiltakozik az ötlet ellen.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2010. május 13. 10:54
Akik a gyereket nem járatják rendszeresen iskolába azok gyámhatósági vizsgálatot kapjanak. Legyen ez a "természetbeni juttatásuk". :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!