Budapest street view

2010. április 14. 12:25

A Google alkalmazásának használatát az adatvédelmi ombudsman kifogásai miatt határozatlan időre felfüggesztették. Ez azonban nem befolyásolta a román Norc fejlesztését.

2010. április 14. 12:25

A német Sightwalk eddig hét nagyvárost térképezett fel országukban, köztük van Köln és Hamburg. A hangsúlyt elsősorban a turisztikailag is fontos települések lefényképezésére helyezik, a kész digitális felvételeket pedig a Wikipediában szereplő különböző bejegyzésekhez társítják. A Sightwalk és a román Norc egyaránt kiemelten figyel az adatvédelemre; utóbbi pedig Budapestről is készített adatbázist.

Korábban elsősorban Ausztriában bírálták sokat, annak ellenére, hogy Andrei-Vasile Neagu szerint a cég a kezdetektől mindent elkövetett a kényesebb adatok eltüntetésére. A cél az, hogy a vendéglátó egységek tulajdonosai - némi díj ellenében - részletes ismertetőt jelentethessenek meg magukról, a panorámaképek mellett megjeleníthetők az e-mail és honlapcímek, a telefonszámok, a címek, a kapcsolattartó személyek adatai.

Ez a megoldás inkább alternatívája és kiegészítője, s nem pedig konkurenciája a Google szolgáltatásának a cégvezető szerint. Mind a Sightwalk, mind a Norc panorámafotói felhasználhatók akár navigációs készülékekben is. A román társaság az idén más európai városokat is le akar fotózni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!