Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Mostantól tilos a holokauszttagadás

2010. február 22. 19:15

Elfogadta az Országgyűlés a büntető törvénykönyv holokauszttagadást büntethetővé tévő, a szocialisták által kezdeményezett módosítását. Elutasították viszont azt a fideszes javaslatot, ami a kommunista rezsim bűneinek tagadóit is szankcionálta volna.

2010. február 22. 19:15
A szocialisták által kezdeményezett név szerint zárószavazáson az – MTI számításai szerint - 197 igen, egy nem és 144 tartózkodás mellett fogadták el az indítványt. A törvény – amelyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje nyújtott be – három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti azt, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, illetve kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel azt.

Az Országgyűlés – 145 igen, 178 nem és 7 tartózkodás mellett elutasította viszont Répássy Róbert módosító indítványát, amely úgy változtatta volna meg a BTK módosítását kezdeményező javaslatot, hogy az egyaránt büntesse a nemzetiszocialista és a kommunista rendszerek emberiség elleni bűneinek nyilvános tagadását.

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. február 24. 11:13
Sot, a magyar allam teruleten mindig is orultek annak, ha a zsidok elkulonultek, es nem avatkoztak lehetoleg bele semmibe.(:
Karpo
2010. február 23. 00:44
Szerintem ez is Gyurcsány trükkje: a választási kampány időszakára gerjeszteni az antiszemitizmust. Kiszámítható az eredmény: akinek az is sok volt, hogy az izraeli ingatlanbefektetők eloroztak értékes ingatlanokat, hogy legfelső kormánykörök lefeküdtek nekik stb., azokban csak erősíteni tudja az antiszemita attitűdöt egy ilyen esemény. Jaj-jaj, már nem is lehet tagadni, szó szerint a pofánkat is betömték a tetves zs-k - gondolják. Majd megint lehet veres zászlót bontani, felvonulni elmebeteg nyugdíjasostul, lumpenproletárostul, ó, igen. Provokátorokat küldeni, randalíroztatni és összegereblyézni még 3-4 %-ot a jobbiknak, hogy Orbán kormányzását a végletekig megkeserítsék. Egy felhizlalt jobbik simán a mérleg nyelvét játszhatja majd, ahogyan az SZDSZ is tette a kommerekkel. Hiába jajveszékel az ország java a nyilasjelmezes macskajancsik miatt, a legnagyobb veszélyt még mindig Gyurcsány boszorkánykonyhája jelenti.
tevevanegypupu
2010. február 22. 23:38
bz249, blogen Nem mindig konnyu nyilvanosan velemenyt mondani, es foleg utana allni a tamadasokat, de ez most olyan eset volt, hogy muszaj. Igen vagy nem.
iMan
2010. február 22. 23:03
OFF Na megvan az egy nap alatt 100 hozzászólás. Látszik,milyen érdekfeszítő téma ez. OFF
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!