H1N1: Bezárnak az oltópontok

2010. január 20. 17:38

Egyre kevesebb az érdeklődő az oltás iránt.

2010. január 20. 17:38
Február 4-ig lesznek nyitva az oltópontok, ahol térítés ellenében lehet az új típusú influenzavírus elleni oltóanyaghoz hozzájutni. Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta, hogy a háziorvosokhoz hasonlóan az iskolaorvosok is megkapják az oltásonként járó 200 forintot, de csak akkor, amennyiben lejelentették, mennyi oltást adtak be.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos arról számolt be, hogy az elmúlt héten 14 200-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ami kilenc százalékos csökkenés az azt megelőző héthez képest, és nem éri el a járványnak számító heti 20 ezer esetet.

Ugyanakkor hozzátette, hogy kórházban 378 embert kezeltek influenzás szövődményekkel, ami viszont 15 százalékos növekedés az előző heti adathoz képest. Falus Ferenc kitért arra, hogy több típusú vírus is jelen van, így egyfajta kevert vírusfertőzés okozhat panaszokat. Magyarországon 94 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzavírussal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!