Elmarad a nagy Omninvest üzlet

2010. január 21. 17:26

Bírósági döntés után hozzáférhető az Omninvest egyik érdekes szerződése.

2010. január 21. 17:26
Az origo - a Társaság a Szabadadságjogokért nevű jogvédő szervezet segítségével - az Omninvest és az egyiptomi cég között kötött szerződés megismerhetőségéért perelt. A felek csütörtökön a Budakörnyéki Bíróságon megegyeztek: az Omninvest a három oldalas angol nyelvű dokumentum egy oldalát az origo képviselői megtekinthették, a gyártási technológiára, logisztikára vonatkozó információkat azonban nem kapták meg.

A kétmilliárd forintos állami támogatást élvező cég még 2008 végén kötött megállapodást egy egyiptomi céggel. A minisztériumi bejelentés utalt arra, hogy ezen szerződés nyomán nemcsak az Omninvest, de a magyar állam is pénzhez jut. Valójában a szerződés konkrét üzleti adatokat nem tartalmaz, csupán a jövőbeli kooperáció lehetőségeit pedzegeti.

A tárgyaláson kiderült: nem adta el az Omninvest az influenza elleni vakcina gyártási technikáját az egyiptomi Vacsera nevű cégnek, pedig ezt az oltóanyag gyártó cég és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium korábban egyöntetűen állították.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!