Újabb fóti botrány

2009. december 02. 14:38

A polgármester szerint mások trágárkodtak az interneten az ő nevében.

2009. december 02. 14:38
Mádly Zsolt közleménye szerint "heves támadás" indult ellene, ami "érthető, hiszen december elején lesz a tervek szerint az első fokú bírósági tárgyalás, amelyen polgármesteri alkalmasságomról ítélkeznek". Mint írta: a levelek nem tőle származnak, "valakik" visszaéltek a nevével és a levélcímével. A számítógépet szakértők vizsgálják - tette hozzá. A Népszava kedden írt arról, hogy Fót fideszes polgármesterét a múlt héten rabosították egy korábbi afférja miatt. A napilap szerint Mádly Zsolt beletolatott egy parkoló taxiba, majd el akart hajtani a helyszínről, ám az esetet egy fotós megörökítette. 

A napilap úgy tudja: a polgármesternek egy fóti bizalmasa azt javasolta, fogadjon ügyvédet, ám Mádly Zsolt ezt annyira zokon vette, hogy "minősíthetetlen levelezésbe" kezdett az illetővel. A lap idézett internetes fórumokra felkerült levelekből, amelyekben a polgármester cigányozik, becsmérli a fótiakat, és trágár kifejezésekkel illeti egykori bizalmasát. A fóti képviselő-testület sorozatos törvénysértések gyanúja miatt indított fegyelmi vizsgálatot Mádly Zsolt polgármester ellen, és július 24-étől a vizsgálat lezárultáig felfüggesztette őt a munkavégzés alól. Ezzel párhuzamosan keresetet nyújtott be az illetékes bírósághoz, kérve Mádly polgármesteri tisztségének megszüntetését. Fót polgármestere mindkét esetben fellebbezett. 

Egy szeptember 22-i bírósági döntés érvénytelenítette a fegyelmi tanács felfüggesztő határozatát, ám három nap múlva a polgármesteri tisztségből való eltávolítást kérő beadványról szóló másik döntés megerősítette a felfüggesztés tényét. Ezután újabb fellebbezés következett, és a jogerős ítélet megszületéséig Mádly Zsolt nem láthatja el hivatali teendőit. (MTI, Népszava)

Mádly megszólalt és tagad (Népszava)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebastian Knight
2009. december 02. 22:18
"Fábry-show Fóton" http://hetivalasz.hu/itthon/fabry-show-foton-23790/
nyg
2009. december 02. 16:36
zoli29 Lehet, bár a rabosítás, ha jól értem egy közlekedési baleset miatt történt. A hír forrása pedig számomra teljesen hiteltelen.
zoli29
2009. december 02. 16:18
nyg: Nyilván provokáció is van az ügyben, de azért Mádlynak láthatóan nem bírják az idegei az megpróbáltatásokat, ami igen kínos helyzeteket teremt. Most meg már rabosították is.
nyg
2009. december 02. 16:14
Óvatosabban az ítéletalkotással. Nem kellene mindennek bedőlni, a szocialistáktól minden kitelik, Fábry Béláéktól meg különösen. Én még emlékszem, hogy a polgármester választás idején a Fidesz nevében adtak ki ujságot, hasonló ostobaságokkal, lejárató szándékkal. De itt van a sociates győri, soproni próbálkozása, vagy a Hír tévések elleni drogos akció, haveri kutyákkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!