H1N1: új hullám

2009. december 28. 08:20

Csaknem száz embert kellett kórházba vinni az ünnepek alatt az újinfluenza miatt.

2009. december 28. 08:20

Falus Ferenc országos tiszti főorvos elmondta: a vírus, illetve a szövődmények miatt több mint tíz ember került intenzív osztályra. December 25-én és 26-án összesen 94-en kerültek kórházba, közülük tizenegyen szorultak gépi lélegeztetésre.

Az országos tiszti főorvos beszélt arról is, hogy az influenzajárvány megnyitja az utat a bakteriális fertőzések előtt is, emiatt több agyhártyagyulladásos megbetegedés is történt már, ráadásul a H1N1 miatt egy újabb várandós asszonyt is a Kútvölgyi úti kórházba kellett szállítani.

Hozzátette: noha karácsonyra bezárták az oltópontokat és azok ugyancsak zárva lesznek az új év első napjaiban, a két ünnep között az oltópontokon is és a háziorvosoknál is megkaphatják a vakcinát a veszélyeztetettek.

H1N1: száz ember került kórházba az ünnepek alatt (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!