Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Újabb magyar influenza-áldozat

2009. szeptember 24. 13:52

A dél-dunántúli férfi otthon lett rosszul, és az otthonában halt meg.

2009. szeptember 24. 13:52
Megtörtént a második olyan haláleset Magyarországon, amely az új típusú influenza miatt következett be - közölte az ÁNTSZ. A dél-dunántúli fiatalember nem tartozott rizikócsoportba. Egészséges volt, nem volt lázas, beteg. Az MTI úgy tudja, hogy a férfi - aki magyar állampolgár - otthon lett rosszul, és az otthonában halt meg. A halála utáni boncoláskor derült ki, hogy az A(H1N1) vírussal fertőződött.

Júliusban az új influenzavírus egy 41 éves férfi halálát okozta Magyarországon, feltehetően külföldön kapta meg a betegséget. A férfi az influenza vírusa miatt kialakuló tüdőgyulladásba halt bele, és csak a boncolás közben derült ki, hogy a H1N1 vírussal fertőződött meg. A férfi korábban nem járt orvosnál, láza nem volt, szív- és tüdőbeteg volt.

Az eddigi ismeretek szerint az újinfluenza csak nagyon ritkán okoz halálos betegséget, a halálozási ráta nem magasabb a hagyományos influenzáénál. A tünetek általában enyhék és hasonlítanak a szezonális influenzavírus által okozott tünetekre. A fertőzés elsősorban azokra jelent veszélyt, akiknek valamilyen más alapbetegsége, krónikus betegsége van.

Újabb magyar influenza-áldozat (Index)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zia1
2009. szeptember 25. 09:50
Az újabb áldozat nyilván nem tudta, hogy Ő nme tartozik a veszélyeztetett csoporthoz.............. Mindent megmagyaráznak mi pedig elhisszük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!