Mádl is neveket akar

2009. augusztus 22. 09:45

A volt köztársasági elnök indokoltnak látná, hogy egy fehér könyvben összefoglalják a magyar politikai és gazdasági elit bűneit nevekkel, és konkrét esetekkel.

2009. augusztus 22. 09:45
Mádl Ferenc erről a Heti Válasznak adott interjújában beszélt. A volt államfő úgy fogalmazott: fontos lenne, ha egy hitelesen szerkesztett fehér könyv leírná az összes jelentős mai és korábbi "bűnt", káros politikai cselekményt, kezdve a nemzeti légitársaság és Ferihegy eladásától bármelyik kiárusító privatizációs ügyletig.
"Ezzel a társadalom ítélkezésére lehetne bízni az ilyen, most már emlékező jellegű igazságtételt" - mondta a volt államfő.

Mádl Ferenc véleménye szerint ugyanakkor büntetőjogi felelősségre vonást kezdeményezni - akár a rendszerváltás óta elkövetett tettekért, akár mai politikai ügyekért - csak a rendes büntetőjogi garanciák melletti eljárásban indokolt és jogszerű.

Mádl emlékeztető igazságtételt akar (FN)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!