Meghalt egy magyar újinfluenzás

2009. július 22. 14:58

Az új influenzavírus okozta egy 41 éves férfi halálát Magyarországon. A férfi az influenza vírusa miatt kialakuló tüdőgyulladásba halt bele.

2009. július 22. 14:58
Csak a boncolás közben derült ki, hogy a H1N1 vírussal fertőződött meg. Október elején kezdődhet Magyarországon a betegség elleni oltás, addigra 4 millió embernek elegendő vakcina készül el. A hírt Falus Ferenc országos tisztifőorvos a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón megerősítette. Falus Ferenc elmondta, hogy a férfi az influenza vírusa miatt kialakuló tüdőgyulladásba halt bele múlt héten szerdán, és csak a boncolás közben derült ki, hogy a H1N1 vírussal fertőződött meg. A férfi korábban nem járt orvosnál, szív- és tüdőbeteg volt. Falus Ferenc kitért arra, hogy Magyarországon az 37-re emelkedett az új típusú influenzás esetek száma.

Októberre több mint négymillió ember beoltására alkalmas vakcina lesz Magyarországon, folytatta Szollár Domokos kormányszóvivő. Október elején kezdődhet az oltás és lesz annyi oltóanyag, hogy mindenkire jusson ebből, mondta a kormányszóvivő. Magyarországon jelenleg párhuzamosan fut az oltóanyag gyártásának előkészülete és a szükséges hatósági engedélyeztetési folyamat. Várhatóan szeptember közepére, végére rendelkezésre áll az engedély és ekkor már a nagyüzemi gyártás is elkezdődhet, tette hozzá Szollár Domokos.

Meghalt egy magyar újinfluenzás (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!