Kivonták a forgalomból a fóti polgármestert

2009. július 25. 10:10

Felfüggesztette a munkavégzés alól Fót polgármesterét a fegyelmi vizsgálat idejére a helyi képviselő-testület. A döntést a testület többségének részvételével tartott rendkívüli esti ülésen hozták.

2009. július 25. 10:10
A jegyző szerint Mádly Zsolt (Fidesz) sorozatos törvénysértésekkel szinte megválasztása óta hátráltatja a testület munkáját. A polgármester „kénye-kedve szerint” berekeszti az üléseket, ha neki nem tetsző téma kerül terítékre, kollégáival és a képviselők egy részével pedig szóba sem áll. Mádly Zsolt a pénteki fegyelmi testületi ülést is igyekezett megakadályozni. Kora délután bement a hivatalba, hogy lelakatolja a titkárság rácsos ajtaját, a lakatot az ülésre érkezők később leverték. Július 15-én a polgármester azért rekesztette be a testületi ülést, mert képviselői indítványra fegyelmi vizsgálatot javasoltak ellene, ám a testület többségét alkotó úgynevezett „tízek” folytatták a munkát, s megszavazták, hogy induljon meg a fegyelmi vizsgálat - mondta Vargáné.

A fegyelmi tanács pénteken hozott határozata szerint a Mádly Zsolt ellen már tartó vizsgálat befejezéséig, de legfeljebb 30 napig a polgármestert felfüggesztik a munkavégzés alól. Hétfőn reggel 8-kor lezárják a polgármester irodáját. Mádly csak a személyes holmiját viheti el, a folyamatban lévő ügyek aktáit, illetve a folyamatos munkához szükséges információkat át kell adnia az őt helyettesítő Bartos Sándor fideszes alpolgármesternek.

A képviselőtestület felfüggesztette Mádly Zsolt ámokfutását (Blikk)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!