Nincs még elég szorongás ebben az országban?

2023. április 17. 09:54

Retteghetnek a szivárványcsaládokban élő szülők és gyermekek.

2023. április 17. 09:54
null
Donáth Anna
Facebook

„A kormány új törvénye alapján mostantól bárki feljelentheti a másikat, ha az szeretetben neveli a gyermekét - azonos nemű párjával. Retteghetnek a szivárványcsaládokban élő szülők és gyermekek.

Hát nincs még elég szorongás? Nincs még elég félelem?

Az 1000 forintos kenyértől, a hóvégi bankszámla-egyenlegtől, a villanyszámlától, a banktól érkező levéltől? A szomszédban zajló háborútól, a gyógyítható, itthon mégis halálos betegségektől, a várólisták hosszától és a magánlabor végösszegétől?

Muszáj még tovább gerjeszteni a félelmet, a rettegést - és az ebből fakadó gyűlöletet?

Hát mi szüksége van ennek az országnak további szorongásra? Nem inkább békére, nyugalomra, biztonságra vágynánk?

Hiszem, hogy politikai hovatartozástól függetlenül az emberek többsége egyetért velem ebben. Hogy mélyen legbelül senki nem akar több félelmet és több gyűlöletet ebben az országban.

Higgyük el: sem a kenyér nem lesz olcsóbb, sem a várólista nem lesz rövidebb, sem a háború nem ér véget hamarabb, ha gyűlölködünk. Sőt. Mélyen legbelül mindannyian tudjuk, hogy csak megértéssel, türelemmel és közös munkával tudjuk ezt az országot jobbá és élhetőbbé tenni.

Ne gyűlöljük hát egymást, éljünk bár szivárvány- vagy bármilyen családban, egyedül vagy kapcsolatban, városban vagy faluban, idősként vagy fiatalként, bőségben vagy szegénységben.

A szeretet nehéz, ezért nem kérek sokat, csak ennyit: ne gyűlöljük egymást.”

***

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valentlaszlo2
2023. április 18. 12:52
Pontosan az az ellenzéki politikus szólal fel aki maga is az atomháború pártján áll!
Okoskata
2023. április 18. 10:38
Idézet ettől a nőtől! Idézet ettől a nőtől? Gyereket szült, tehát nő, de ugyanúgy Magyarország ellensége mint az övéi! A lelke az arcára íródott, immáron ráncos mint egy öregasszony, mert a gyűlölet öregít! - a szeretet nehéz, ezért nem kérek sokat, csak ennyit: ne gyűlöljük egymást. - Ez a nő ezt képes volt mondani!
Csigorin
2023. április 17. 20:50
amugy ezt ki talalta ki hogy szivarvany? a szar amit köpülnek barna
machet
2023. április 17. 20:01
Hagyjuk már ezt a kamu dumát, kacsalány.Mást sem tudtok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!