Csókay András szerint a Szentlélek segítségével nyert a Fidesz

2022. április 13. 20:12

Borzasztóan meg lennék lepve, ha az Isten fideszes vagy éppen ellenzéki fan lenne.

2022. április 13. 20:12
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Csókay András szerint a Szentlélek segítségével nyert a Fidesz. A történelem során nála képzettebb teológusok is estek már abba a tévedésbe, hogy egy politikus sikerét isteni eredetűnek gondolták. Sokszor előfordult olyan is, hogy papok papoltak arról, hogy egy háborúban a Jóisten az ő oldalukon áll.

Az igazságot persze csak a halálunk után fogjuk megtudni – ha éppen. Mindenesetre nem hallottam arról, hogy a 8. és a 9. parancsolatot Isten lehúzta volna a tábláról. Attól viszont tartok, hogy sok olyan politikusi siker volt már az idők során, amelyben pont nem a Szentlélek, hanem éppen valami sötét erők vezethették az embereket.

Hitre törekvő reformátusként, volt segédkántorként viszont hadd mondjam el azt az egyszerű, nem teológiai magaslatokban szárnyaló gondolatomat, ami sokszor vigasztal: talán a legtöbb rossz, ami velünk történik, nem a Jóisten akaratából, hanem az emberi természetből eredő hibákból ered. Pont azokból a hibákból, amiket a propagandisták olyan hidegvérű profizmussal kihasználnak.

Viszont borzasztóan meg lennék lepve, ha az Isten fideszes vagy éppen ellenzéki fan lenne…”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Előre66
2022. április 15. 22:01
"A legtöbb rossz, ami történik....... az emberi természetből eredő hibákból ered." Mesélj, Baromarc! Hogyan tudtál Zuglóban nyerni?
Feltuki és Gogylász
2022. április 14. 20:28
Ha csak egy kicsit tájékozott volnál ... "A megismert igazságok ellen való tusakodás. A Szentlélek ellen való bűn!" Az Isteni igazság(akaratának) követése, Isten jelenlétére vall! Mit nem lehet ezen érteni????
Takagi
2022. április 14. 17:56
Szádra ne vedd a nevét te pöcegödör lakó.
kissnyuszi
2022. április 14. 16:03
A böszme 2014-ben, maki pár honapja azt mondta, hogy az ördöggel is összefognak, hogy megbuktassak a Fideszt. Dr. Csókay Andrásnak igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!