Tanárok és orvosok halálközeli élményei pandémia idején

2020. május 20. 17:06

Március 13-a péntek volt. Nem Orbán Viktor szerencsenapja, az biztos.

2020. május 20. 17:06
Lantos Gabriella
24.hu

„A március közepén elrendelt veszélyhelyzet minden bizonnyal legemlékezetesebb pillanata az a bejelentés volt, amikor az iskolák bezárásáról döntöttek. Egy pillanat alatt vált világossá: a vasbeton keménységű centralizáció valójában egy gipszstukkó. A megerősítésére használt vasalat csak jégcsap, ami a vírus terjedése keltette izzó hangulatban azonnal olvadni kezdett. És mivel a gipszstukkót már nem tartotta semmi, óriási robajjal zuhant alá, több százezer darabra törve.

Több százezer ember – tanárok, orvosok, ápolónők – azonnal megértette, hogy a magyar állam nincs többé. A közszolgáltatásokból csak annyi marad meg, amennyit ők személyesen meg tudnak menteni. Hála nekik, hogy legalább a kétharmaduk megmaradt. És ezzel együtt az is kiderült, hogy az elmúlt 10 évben létrehozott összes központosított csodaintézménynek semmi értelme, semmi teljesítménye és egyik sem hiányzik senkinek. Egy cseppet sem.

Voltak olyan jóhiszeműek, akik azt remélték, ez a felismerés majd új irányba tolja-löki a NER-t és intézményesíti a spontán kialakult oktatás- és egészségügy-szervezési gyakorlatot. De csalatkozniuk kellett. Orbán Viktor népéhez intézett eligazító szavaiból már elég korán kiderült, hogy a veszélyhelyzet valójában egy hadgyakorlat. A lopakodó apró jelekből pedig összeolvasható egy új narratíva: a centralizáció nem szétporladt, hanem militarizált formában végleg elural mindent. Totálissá válik nemcsak szellemében, hanem mindennapi megjelenési formáiban is. Március 13-a péntek volt. Nem Orbán Viktor szerencsenapja, az biztos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2020. május 21. 11:45
Ez a Lantos Gabriella az a Lantos Gabriella, aki a Róbert Károly magánkórház igazgatója? Csak hogy tudjam, ki visong már megint ebben a fenenagy diktatúrában. Hogy is van az a tulajdonosi kör?
EMM195
2020. május 21. 11:04
Még hülye is hozzá "Tanárok és orvosok halálközeli élményei pandémia idején" Na most, a halál közelében az orvosok voltak ugyan, de a tanárok éppenhogy nem, sőt. Online is arat a halál?
EMM195
2020. május 21. 11:02
Ilyenkor ki választja ki a képecskét? Miközben úgy néz ki, mint egy trampli takarítónő, találnak egy fiatalkori, fontosembernek tűnő képecskét...
EMM195
2020. május 21. 11:01
Gabi néni lázálmai a stukkókkal. https://hirtv.hu/data/cikkek/2463/24634/cikk-2463441/lantos_gabriella_focuspoint_272x153.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!