A lombikprogram mellett állt ki a tekintélyes magyar jezsuita bioetikus

2017. augusztus 30. 10:58

Az egyház kiközösítéssel sújtja azokat, akik a lombikprogramban, akár társtettesként, életkezdeményeket pusztítanak el.

2017. augusztus 30. 10:58
Szőnyi Szilárd
Heti Válasz

„A katolikus egyház ugyanakkor maga is megosztott a kérdésben. A mesterséges megtermékenyítést választó párokat számos pap támogatja, sőt az utóbbi idők egyik legtekintélyesebb katolikus bioetikusa, a jezsuita Somfai Béla már évtizedekkel ezelőtt kiállt az embrióvesztéssel nem járó, harmadik felet igénybe nem vevő, akár a nő testén kívüli megtermékenyítés mellett. A kérdésnek azért is jelentősége van, mert az egyház – az abortuszhoz hasonlóan – kiközösítéssel sújtja azokat, akik a lombikprogramban, akár társtettesként, életkezdeményeket pusztítanak el.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2017. augusztus 30. 12:54
A cím rendkívül félrevezető. A "tekintélyes magyar jezsuita bioetikus" ugyanis az embrióveszteség nélküli mesterséges megtermékenyítés mellett állt ki, míg a katolikus egyház a megtermékenyített és feleslegessé vált, ezért megsemmisített embriók miatt ítéli el elsősorban a mesterséges megtermékenyítést. Csodálkozom a Heti Válaszon, rájuk nem volt jellemző az ilyen durva csúsztatás.
annamanna
2017. augusztus 30. 12:33
Vak vezérek, a kik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig elnyelitek. Mt 23:24
lantose70
2017. augusztus 30. 12:25
Példamutató az egyház ejárása, a gyilkosokat meg kell büntetni. De ha keresztény ország vagyunk, márpedig azok vagyunk, akkor a gyilkosokat köztörvényes bűnözőnek kell tekinteni! Aki lombikbébi programot segít, az legalábbis emberölés előkészítésének bűnét követi el! Helyes lenne, ha börtön járna ezért. Tudom, hogy vannak magukat kereszténynek valló családok, ahol nem jön a gyerek. De ennek oka van! Nézzenek magukba, gondolják át, hogy vajon valóban krisztusi életet élnek-e. Többeket ismerek, akik a gyerektelenség hatására megbocsátást kértek az Istentől a bűneikért, és vére keresztény életet kezdtek el élni, és utána jött a gyermekáldás is!
még fokozza
2017. augusztus 30. 11:38
Ha az embriók emberi lények a katolikus papoknak kötelességük megkeresztelni és tisztességgel eltemetni őket, hogy kis lelkük a menyországba jusson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!