Bűnnek mondani az elesettséget

2017. augusztus 30. 10:39

Noha masszívan dolgoznak ennek a visszafordításán Magyarországon, meghatározás szerint a magyar állam még mindig egy szekuláris állam.

2017. augusztus 30. 10:39
Ivácson András Áron
Transindex

„Mit mondjon az ember? Veretes gondolatok, csak azt nehéz eldönteni, hogy a fejet fogjuk a logikai bukfencek miatt, vagy a hasat a nevetéstől. Az első feltűnő dolog, hogy Veres András nehezményezi, hogy a lombikprogram mögötti törvény figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet. Noha masszívan dolgoznak ennek a visszafordításán Magyarországon (is), meghatározás szerint a magyar állam még mindig egy szekuláris állam. Ennek tekintetében szükségszerű is figyelmen kívül hagynia a krisztusi és mindenik más vallási értékrendet is törvényei megfogalmazásában. A szekuláris állam azt jelenti – többek közt – hogy semelyik egyháznak nincs befolyása az állam menetére, törvénykezésre, igazságszolgáltatásra és egyáltalán bármire, ami az állam működését illeti.

Azonban sokkal problémásabb Veres azon csúsztatása, mely szerint az orvostudomány az életet a fogantatástól számítaná. Ez nem az orvostudomány álláspontja, még csak nem is a tudományé, hanem az egyházé és a kettőt tanácsos volna nem keverni. Sem a tudomány, sem az orvostudomány nem nyilatkozik meghatározóan az élet kezdetét illetően mivel nincs semmiféle kézzelfogható tudományos bizonyíték, hogy a fogantatáskor jelen volnának az élet későbbi olyan fontos jellemzői, mint a tudat vagy épp az elme, hiszen még az ezekhez kikerülhetetlenül szükséges agy sincs jelen, de lehetne még sorolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakken96
2017. augusztus 30. 16:44
a baktériumnak van tudata? sőt,a paraziták is egy gazdatestben "élnek".a kómában lévő emberek sem élnek,mi?
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 30. 13:00
Neked se az elejed, se véged nem tetszik nekem.
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 30. 12:59
Érdekes. Az állatoknál a tudat és az elme életük teljes során át hiányzik,akkor is, amikok az agyuk már "jelen van", mégis élőnek tekintjük őket kimúlásukig. Úgyhogy ezt gondold át még egyszer haver, és ha zsigeri egyházgyűlölő vagy, akkor valami olyan érvet mondjál, amelyik jobban elfedi ezt.
annamanna
2017. augusztus 30. 12:39
Az eleje meg a vége különösen tetszett: "Minden szentnek csak a maga magánélete fele kellene hajoljon a keze." "Talán nem ártana, ha a jelenkor teológusai is olyan széleskörű tudományos oktatásban is részesülnének, mint a valamikoriak. Az ilyen kínos nyilatkozatok talán elkerülhetőek lennének."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!