Nem tapsolhat az egyház a lombikprogramnak

2017. augusztus 28. 08:48

Nagy veszélynek tartom, hogy miután kitolódott a gyermekvállalás ideje, egyre idősebben kötnek házasságot a párok, s könnyen legyinthetnek, hogy ráérünk, aztán, ha nem jön össze, nem baj, majd megpróbáljuk mesterségesen. Interjú.

2017. augusztus 28. 08:48
Böjte Csaba
SzemLélek

Mit gondol Veres András azon kijelentéséről, hogy a lombikprogram bűn, annak kiterjesztése pedig fondorlatos cselekedet a kormány részéről?

Egyrészt azt gondolom, hogy az emberi életet tanulmányozni, azzal kapcsolatban beavatkozásokat, kutatásokat végezni csak nagyon óvatosan szabad. Nagy veszélynek tartom, hogy miután kitolódott a gyermekvállalás ideje, egyre idősebben kötnek házasságot a párok, s könnyen legyinthetnek, hogy ráérünk, aztán, ha nem jön össze, nem baj, majd megpróbáljuk mesterségesen. Ausztriában sehol nincs olyan hosszú sor az egészségügyben, mint a lombik ambulanciákon. Az egyház ezért nem tapsolhat a lombikprogramnak. Én is azt mondom, egyházunk is arra hív, hogy merjünk fiatalon elköteleződni, merjünk családot alapítani, gyermekeket vállalni. Azt is gondolom viszont, hogy a magyar társadalomnak annyi sok más baja, fontosabb feladata van, szerintem túl lett fújva ez a téma a médiában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lado Lepoglavski
2017. augusztus 29. 08:14
Nem véletlen , ha nem lesz egy házaspárnak gyereke . A spontán abortusz is oka valaminek . Lombikbébi szinten én nem kotornék bele a természetbe . Ha annyira akar gyereket , fogadjon örökbe egyet . Szerintem .
béla 60
2017. augusztus 29. 07:36
Majd a muszlimok megoldják !
istvanka
2017. augusztus 28. 17:58
Ateistaként eddig tiszteltem a böjte urat!
I_Isti
2017. augusztus 28. 15:47
Egyébként meg: Máté 23:23. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megdézsmáljátok a mentát, a kaprot és a köményt, és elhagyjátok amik nehezebbek a törvényben, az ítéletet, az irgalmasságot és a hívséget: pedig ezeket kellene cselekedni, és amazokat sem elhagyni. 24. Vak vezérek, akik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig elnyelitek. 25. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megtisztítjátok a pohárnak és tálnak külsejét, belől pedig rakvák azok ragadománynyal és mértékletlenséggel. 26. Vak farizeus, tisztítsd meg előbb a pohár és tál belsejét, hogy külsejük is tiszta legyen. 27. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlatosak vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépeknek tetszenek, belől pedig holtaknak csontjaival és minden undoksággal rakvák. Egyszerűbb odastemplizni, hogy "minden formája bűn", mint azokat az etikai-erkölcsi kérdéseket amelyek a lombikprogram során felmerülnek végiggondolni, és úgy a delikvensek elé tárni, hogy azok a lelkiismeretük szabadságát megőrizve ugyan, de figyelembe véve a katolikus egyház állásfoglalását dönteni tudjanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!