Így lett „háborús bűnös” a fideszmédiában Gotovina tábornok egy pitiáner lejáratás kedvéért

2017. augusztus 29. 21:00

Annyit tudhatunk meg Gotovina tábornokról, hogy a Hágai Nemzetközi Törvényszéken háborús bűnökkel vádolták meg.

2017. augusztus 29. 21:00
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„A szörnyű fasiszta összeesküvésről elsőként hírt adó TV2 anyagából a lehető legaljasabb, legsunyibb csúsztatás tankönyvi példájaként annyit tudhatunk meg Gotovina tábornokról, hogy a Hágai Nemzetközi Törvényszéken háborús bűnökkel vádolták meg, és »először 24 év börtönre ítélték«. Az abszurd humor egyik hazai csúcspoénjaként »Tényeknek« nevezett propagandaipari melléktermék azt már persze nem köti a néző orrára, hogy egy évvel később, másodfokon felmentették, és haza is térhetett Horvátországba.

A határokon átívelő internáci összefogást egy olyan felvétellel támasztják alá, amelyen Cirko jobbikos politikusokkal együtt koszorúz meg egy emlékművet. Persze erről az eseményről sem derül ki, Szentlászlón történt, ahol magyar és horvát harcosok együtt szálltak szembe a szerb hódítókkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2017. augusztus 30. 13:02
Remek írás ez megint Baloghtól.
catalina9
2017. augusztus 30. 07:19
Így lett „háborús bűnös” a fideszmédiában Gotovina tábornok egy pitiáner lejáratás kedvéért" Így lett „háborús hős” a Simicskamédiában Gotovina tábornok egy pitiáner lejáratás kedvéért.
Mich
2017. augusztus 30. 01:00
Én nem ismerem Gotovinát, mint ahogy a libsibolsinácik sem, de ők azt hiszik, hogy náci -- ezért védik...
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 30. 00:03
Egy háborúban mindkét oldalon vannak háborús bűnösök. Ezen nem változtat az sem, hogy az egyik fél a támadó, a másik védekezik. Ha valaki olyasmire ad parancsot, vagy végrehajtja azt, ami emberiesség ellenes tettnek minősül (tömeggyilkosság, betiltott fegyvernemek alkalmazása, fogolykínzás stb), akkor háborús bűnös. Az, hogy Gotovina ítélete első- és másodfokon ennyire eltérő lett, bizony gyanússá teszi a dolgot. Itt valamiféle érdekek szerint ment a dolog (és szerintem magyar bírókat szállítottak Hágába, azok ítélkeztek mindkét fokon). Ha a csalfahir.hu mond véleményt valamiről, akkor az egyébként is hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!