9/11 után

2016. szeptember 12. 07:35

Tizenöt éve már, hogy megtörtént a terrortámadás, amely túlzás nélkül megváltoztatta az emberiség gondolkodását. Azóta tudjuk, hogy bárhol bármi megtörténhet, sehol nem vagyunk teljes biztonságban.

2016. szeptember 12. 07:35
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

Szeptember 11-én Amerika sérthetetlenségének mítosza omlott össze. Nem kellett három évet sem várni, hogy a gyanútlan tömeget érintő terror Európába is megérkezzen: a madridi Atocha pályaudvaron 2004 márciusában összesen tíz bomba robbant négy szerelvényen, ennek következtében 191-en haltak meg, és több mint kétezren sérültek. Beszláni túszejtés az iskolában, londoni metrómerénylet, mumbai szállodatámadás következett a sorban, amely szinte végtelennek látszik – azóta túlzás nélkül a hétköznapok része lett a borzalom. Ma már különösen kegyetlennek vagy hatékonynak kell lenni ahhoz, hogy az olvasó felkapja a fejét és a világsajtó napokig foglalkozzon az esettel.

Például miséző pap torkát kell elvágni, mint legutóbb Franciaországban, vagy cikcakkban vezetett teherautóval vadászni a tűzijátékot néző nizzaiakat. A terroristák nem félnek emelni a tétet, mert a céljuk tizenöt esztendeje nem változott: a nagy nyilvánosságot kapó borzalmak révén félelmet gerjesszenek az egész világon. És lehetőséget adjanak a politikusoknak a médiaszereplésre: 9/11 emléke és a terrorizmus az épp zajló amerikai elnökválasztási kampány egyik fontos témája, de nálunk is megtalálta a módját annak a kormánypárt, hogy a tragikus évforduló kapcsán az októberi kvótanépszavazáson való részvételre buzdítson.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. szeptember 12. 20:06
"Tizenöt éve már, hogy megtörtént a terrortámadás, amely túlzás nélkül megváltoztatta az emberiség gondolkodását. Azóta tudjuk, hogy bárhol bármi megtörténhet, sehol nem vagyunk teljes biztonságban." Ez így teljes mértékben igaz is. Már csak azt az apróságot kellene tudni, hogy ki követte el, pontosabban kik adták ki rá megbízást.
Mich
2016. szeptember 12. 11:10
Kár, hogy G-Lali és csicskája olyan hiteltelen...
C.Dömötör
2016. szeptember 12. 10:39
9/11 ,,véletlenjei", összefoglalva. http://alles-schallundrauch.blogspot.co.at/2016/09/911-liste-der-vielen-zufalle.html
Dénia
2016. szeptember 12. 09:42
El akarom mondani, hogy anno a londoni négy robbantásos metrómerényletet az azt megelőző éjjel megálmodtam. Csak álmomban nem Londonban robbant a négy bomba, hanem Budapest XV. kerületben, egy panellakótelepen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!