Megjártam a szakrendelők poklát

2016. június 07. 17:44

„Ez a ciszta egy tünet. Leszívhatják, de újratelítődik. De az is lehet, hogy felrobban. Ha kis szerencséje van, az egész lábával együtt.”

2016. június 07. 17:44
Kovács Klára
Népszabadság

„- Mutassa! Álljon már normálisan! Maga még állni sem tud! - alázott tovább. - Igen, itt van e'! Baker ciszta. Jó nagyra növesztette. Mióta fáj a lába?

 Körülbelül két-három hete  tagadtam le a pihentetésre szánt plusz két hetet, nehogy újabb kiabálásra adjak okot.

 És eddig eszébe sem jutott elmenni a háziorvoshoz?  emelte fel ismét a hangját. Ekkor már szinte megállt a kés a levegőben. Az asszisztens a monitor mögé bújva figyelte tétlenül az eseményeket és amikor ránéztem, együtt érzően megrántotta a vállát.

Sokkoló csönd következett. Látszott, hogy az orvos kezd megnyugodni. Hagytam nyerni és ez elégtétel volt számára, de az utolsó fricskát nem hagyhatta ki:

»Ez a ciszta egy tünet. Leszívhatják, de újratelítődik. De az is lehet, hogy felrobban. Ha kis szerencséje van, az egész lábával együtt.« (...)

Három napra rá kaptam időpontot MRI-re. Egészen addig úgy gondoltam, hogy ez Magyarországon csodának számít, amíg a helyszínre érve nem közölték, hogy ez a gép most nem üzemel, ezért ha sürgősen akarom elvégeztetni a vizsgálatot, akkor a város másik végében, egy másik kórházban talán fogadnak. Talán.

De ahhoz, hogy megtudjam, fél óra alatt át kell érnem Budapest egyik végéből a másikba a délutáni csúcsforgalom közepén. A lehetetlen küldetés fogalma testet ölteni látszott, ezért inkább új időpontot kértem.

»Most nem tudok adni másik időpontot, mert erre a hónapra már betelt minden hely. Telefonon próbálja a hónap utolsó hetében, akkor osztjuk a jövő havi keretet« - mondta a doktornő, pedig akkor még hónap eleje volt.

Erre azonban már nem volt szükség. Másnap, egy hirtelen mozdulattól melegség öntötte el a térdemet. Nem fájt, a jóslattal ellentétben nem robbant szét az egész lábam, egyszerűen csak eltűnt a ciszta. Mindenféle orvosi segítség nélkül. Úgy látszik, ebből az ellátásból ő sem kért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2016. június 08. 07:50
Mi van bolsikám? Nem élvezted a szocialista normákon kinevelt orvosod? Márpedig ez a bolsi a bolsihoz szint már évtizedek óta tart! Te meg csak most figyelted ki? Ja,mezt majd még el is hisszük neked, hülye bolsi. Az meg, hogy egyetlen szó nélkül elfogadtad, hogy így bánjanak veled mutatja csak igazán, hogy mekkora furkósbot vagy.
Negue
2016. június 08. 00:07
Bezzeg ilyen bukó orvosok Horváth Ágnes egészségügyi minisztersége idején nem voltak! Dr. Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, aki a bezárásra ítélt Svábhegyi Gyermekgyógyintézet kapcsán a tiszta levegőt is gyógyszerrel pótolhatónak állította! Azok voltak a szép idők! :)))
Akitlosz
2016. június 07. 23:41
Orvoshoz, bíróságra csak az menjen akinek tényleg feltétlenül muszáj!
Tintamin
2016. június 07. 20:42
A magyar reformok működnek... Én sok kórházban járok: siralom. Orbán egyszerűen annyira beszari pöcs, hogy nem mer hozzányúlni ehhez a rendszerhez. Bezzeg a tanárokat-diákokat bátran szekálja, a közoktatást nagy pofával sikerült szétkúrni annyira, hogy folyamatos lecsúszásban vagyunk, Magyar Bálint nem okozott ekkora károkat, pedig hát megpróbálta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!