Háború

2015. november 14. 23:00

Akárhogy is erőlködnek a gyilkos terroristák, a létező világok legjobbika továbbra is a nyugati. Nem véletlen, hogy akárcsak a kommunista elnyomás alatt élő szerencsétlenek, ma a radikális iszlám által megnyomorítottak is róla álmodnak, felé szöknek.

2015. november 14. 23:00
Bede Márton
444

„Legalább 14 éve, a 2001-es New York-i terrortámadás óta a nyugati világ (akármi is annak a definíciója) háborúban áll a radikális iszlámmal (akármi is annak a definíciója). Ennek a háborúnak, amelyet az afgán hegyektől a szír sivatagon át francia lakótelepekig vívnak változó intenzitással, legújabb csatájára került sor több párizsi helyszínen péntek éjjel.

Ezt a háborút a nyugat nem tudja megnyerni. Az ellenfél nem egy hadsereg, amelyet a csatatéren le lehet győzni, megölni és foglyul ejteni, hanem egy ideológia, és az ilyenek ellen vívott háborúkat teljesen megnyerni lehetetlen. Jó példa erre a nyugati világ legutóbbi ideológiaellenes harca, a hidegháború, amelynek romjai még ma is füstölögnek, a leglátványosabban éppen Kelet-Ukrajnában.

Ebben a megnyerhetetlen háborúban a nyugati világ nagyon jól teljesít. 2001 szeptember 11 óta Madridtól Londonon át Párizsig voltak nagyon véres, esetenként száznál is több halálos áldozatot követelő merényletek, azonban ezek megkarcolni sem tudták a nyugati világ lényegét, a szabadságot és a kényelmes, anyagilag biztonságos életet. Akárhogy is erőlködnek a gyilkos terroristák, a létező világok legjobbika továbbra is a nyugati. Nem véletlen, hogy akárcsak a kommunista elnyomás alatt élő szerencsétlenek, ma a radikális iszlám által megnyomorítottak is róla álmodnak, felé szöknek.

(...)

Az újfajta háború újfajta megoldásokat kíván, és a nyugati világ az utóbbi 14 évben ezeket többnyire meg is találta. Ennek köszönhető töretlen prosperálása és szinte felhőtlen békéje. A háborúkban azonban sajnos mindig lesznek halottak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2015. november 15. 16:58
Húzd ki a fejed a nyugati álomvilágban élő transzvesztiták ánuszából egy kicsit és nézz körül a valóságban! Az IS amerikai produktum amely Uncle Sam támogatását élvezi egy sötét játszmában. Az un. nyugati világ egyetlen sikere az elmúlt 70 évben az a relatív jólét és magas életszínvonal amit egyrészt a korábbi gyarmatok kiszipolyozásának köszönhetnek másrészt a németek és az osztrák magyar monarchia szétveréséből adódó zsákmánynak és gazdasági előnynek. Annyira humanisták voltak és annyira fontosnak tartották az európai, egyetemes értékeket, hogy szemrebbenés nélkül szövetségre léptek a kommunizmussal és vörös diktatúra alá kényszerítették kelet és közép Európa népeit, demokratikusan, européer módon. Még annyit tettek, hogy a jólétben elkényelmesedtek, feladták az egészséges önvédelmet és meghülyültek. A kontinensünk jövője jelenleg a keleti államokon, a V4-eken, az oroszokon és esetleg az angolokon múlik.
luisbathhelena
2015. november 15. 15:08
Értem. Tehát minden halottat tekintsek áldozati ajándéknak a liberlizmus oltárán.
lajkakutyus
2015. november 15. 12:39
Nyald csak Soros gazdi kezét, és pitizz neki.
röviden
2015. november 15. 12:25
Bede úr mintha nem látná, hogy a "nyugati világ" nemcsak a biztonságából, kényelméből, de az értékeiből is rengeteget kénytelen volt feladni. Ez már nem a "boldog békeidők", és már nem is lesz az, egy nyílt háború, vagy egy olyan durva paradigmaváltás felé tartunk, amit ma még elképzelni se tudunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!