Kémia korrepetálás játékkal

2015. október 31. 14:28

Az unalmas és száraz kémiát a Minecraft digitális legóval végre könnyedén és játékosan lehet tanulni.

2015. október 31. 14:28
Mark Lorch
TNW News
„Manapság a gyerekek képernyők rabságában töltik el az életüket, a mobiltelefon, táblagép és asztali számítógép is folyamatosan leköti az idejüket. Az iskolában ugyan folyik informatikai oktatás, de az meg sem közelíti azt a digitális világot, amit a hétköznapokban az okostelefonjukon használnak, tulajdonképpen elavult és felesleges tudást is ad már a poroszos iskolai info óra (kinek van szüksége amúgy is 2015-ben DOS-os Turbo Pascalra a nagybetűs életben?). Vannak viszont trendi játékok, amit minden iskolás biztosan kipróbál, már csak azért is, mert a többiek szerint ez trendi dolog. Ilyen játék a Minecraft is, ami tulajdonképpen a Lego digitális verziója. Megannyi építőkockából lehet itt is világunkat berendezni, ezekből az alkotóelemekből bármit felépíthetnek a játékosok. A Minecraf virtuális világa megunhatatlan, most indult az ősszel a Story Mode változata, melyben már egy történet szereplőjét alakítva (a klasszikus RPG szerepjátékokhoz hasonlóan) kell túlélnünk a kockákból felépített „műanyag" világot, amiben csak a képzeletünk szab határt, hogy mit építünk fel benne: kastélyt felhőkarcolót vagy kunyhót.
 
A Minecraft tehát több, mint egy játék, digitalizáltak már benne valódi országot is, pl. Dániát, de már felépíthető Anglia is, mert az Egyesül Királyság bedigitalizált és 3D atlaszát a virtuális világ játékosai számára már elérhetővé tették. Kapóra jött a nagy Minecraft őrület a Royal Society of Chemistry kutatóinak is, hogy oktatási célra is fel tudják használni (pontosabban a hálátlan kémiai stúdiumok kiváltására az általános és középiskolákban). Ez a változat a MolCraft névre hallgat, és ahogy neve is utal rá molekulákat tudunk benne építeni. Ha valaki még emlékszik iskolás éveire, a kémia tárgya volt a legszárazabb és legunalmasabb stúdium. De most a MolCrafttal végre akár egy molekula felett is el tudunk szállni, sőt játékos módon tudjuk megépíteni azokat, így sokkal egyszerűbben és gyorsabban is rögzül az a tudás, amit eddig csak szükséges rossznak véltünk. Nem beszélve arról, hogy már nem kell a szülőknek sem korrepetálni a gyereket kémiából és bemagoltatni az unalmas anyagot kényszert alkalmazva pl. mobilmegvonás, mert a MolCraftban játék közben teszi ezt meg és nem is unatkozik és mellesleg nem is zavarja a szüleit végre.
 
A MolCraft-ot egyetemen is oktatják, hiszen a felhasználása korlátlan lehetőséget ad az oktatóknak és a diákoknak egyaránt. A DNS-től kezdve minden bonyolultabb kémiai „szerkezet" felépíthető és modellezhető benne. A „kémiai játék" ingyenesen letölthető és fejleszthető is, ha van rá időnk és energiánk és szeretjük a kémiát."
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kremerzoltan
2015. november 01. 18:05
Könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatás és gyors komoly embereknek MAGYAR E-mail: [email protected], könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatás és gyors komoly embereknek Franciaországban, Belgiumban, Spanyolországban, Svájcban, Észtországban, Kanada, Portugália, Írország, Olaszország, van egy fővárosa, amelyeket használni fognak nyújtani különleges kölcsönök rövid és hosszú távú from € 2,000 € 1.800.000 bármilyen komoly ember akarja, hogy e kölcsön. 3% -os kamatot évente szerint kölcsönadott összeget, mert, hogy különösen nem akarom megsérteni a törvényt uzsora. Ön tudja visszafizetni több mint 3-45 évvel maximális szerint a kölcsönzött összeg. forduljon hozzám több információ: e-mail: [email protected]
Ellensúly
2015. november 01. 13:15
Egybe lenne a helyes egyébként, mert nem többszörösen összetett.
Ellensúly
2015. november 01. 13:14
A cikk fordítója valószínűleg nem járt általános iskolába, a címben akkora hiba van, amiért hatodikban bukás jár.
Ellensúly
2015. november 01. 01:21
Eredetileg Minecraft-al szerepelt a címben, azóta ez eltűnt, és felváltották egy kisebb hibával: a kémiakorrepetálás különírásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!