A labda is tudja

2014. szeptember 26. 18:36

A közbeszerzésekkel kapcsolatban a népítélet nagyjából a magyar labdarúgás megítélésének magasságába helyezi ezt az intézményrendszert.

2014. szeptember 26. 18:36
Sudár Ágnes
Kisalföld

Ha már a focis hasonlatnál tartunk: a közbeszerzésekkel kapcsolatban a népítélet nagyjából a magyar labdarúgás megítélésének magasságába helyezi ezt az intézményrendszert. Mert pontosan azt csináljuk (és bocsásson meg a kivétel), mint a válogatott az írek ellen: úgy teszünk, mintha a szabályok szerint kergetnénk a labdát, aztán meglepődünk, hogy a szélen elfut valaki, aki jó labdát kapott – olyat, aminek »szeme is volt« –, fogja és belövi.

Mit szeressünk a közbeszerzésekben, amikor csak azt látjuk, hogy addig varrják hol szűkebbre, hol bővebbre a nadrágot, míg arra az egyre, amelyre passzolnia kell, passzolni is fog? Az idő meg folyton-folyvást megy, nincs meg időre sem az út, sem a sugárkészülék, sem az óvoda. A bírót meg kicsit sem zavarja, hogy még a kilencvenhetedik percben is hosszabbít, mert nincs meg a győztes gól.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2014. szeptember 27. 09:59
Kisalföld? Ugorgyunk.
Agricola
2014. szeptember 27. 09:07
Sudár Ágnes arra is gondolhatna, ha akarna, hogy egy jogállamban a gyanúsítgatás nem elég, bizonyítékokra van szükség. Voltak és vannak közéleti paranoiások! A közéleti paranoiásnak nincsenek bizonyítékai, de gyanúsítgatni azt tud! Az ilyeneknek nagy hasznát vette a sztálinista diktatúra, ahol a területileg illetékes állami szervezeteknek ki volt adva a norma, hogy illetékességi területükön évente hány halálos ítéletet kell produkálniuk és hány embert kell a kényszermunka táborokba juttatni! A magyar igazságszolgáltatás, már nem ott tart, mint egykor a kommunizmusban, amikor a vádirat és az ítélet egyszerre született meg! A gyanúsítás nem elegendő, bizonyítékokra is szükség van.
marós
2014. szeptember 27. 08:03
Ha van jobb megoldása a demokráciánál, a versenynél, akkor azt adná elő ez az okos tojás, egyébként nem hallottam a hangját a liberálbolsik regnálása alatti közbeszerzésekről, pedig ott aztán volt szabadrablás.
cutcopy
2014. szeptember 27. 07:55
Ballib körökben a férfiak is kétballábasak a focihoz nem hogy a nők..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!