<![CDATA[egeszseg.mandiner.hu]]> http://egeszseg.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Bezzeganya.reblog.hu: Még, nem, most]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem hitték el a mentők az orvos infarktusát]]> A szívinfarktus tüneteit sokan ismerik. Persze az erős, kisugárzó mellkasi fájdalom, hányinger lehet más betegség tünete is, de azt gondolnánk, a hívásra kiérkező mentők egy orvos diagnózisát elfogadják, különösen ha ár nem az első szívrohamról van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vilisics Feri: A túlélés törvénye, avagy a finn egészségügy belülről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Néhány ráktípustól is megvéd az antibébi tabletta]]> A fogamzásgátló tabletták elterjedése alapjaiban változtatta meg a nők életét. Tervezett időpontban és számban vállalhatnak gyereket, s kiszámíthatóbb a pénzkereső munkában töltött idejük is. Ugyanakkor még mindig nem elég az információnk arról, hogy milyen hosszú távú következményei lehetnek annak, ha valaki a védekezésnek ezt a módját választja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hárman vakultak meg a hamis klinikai kísérlettől]]> Az őssejtterápia az orvostudomány egyik legígéretesebben fejlődő új módszere, mellyel korábban gyógyíthatatlan betegségekre találhatnak gyógyírt. Ugyanakkor természetesen nem alkalmazható minden betegségre, s mielőtt engedélyeznének egy ezen alapuló új terápiát, alapos és hosszú ideig tartó ellenőrzésen kell átesnie.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ennyi napozást ír elő az orvos]]> A tavasz beköszöntének egyik legpozitívabb hozadéka, hogy napról napra több napsütésre számíthatunk. Ilyenkor többségünk alig várja, hogy magába ihassa a napsugarakat. Igen ám, de hol a határ, amíg egészséges a napozás és mikortól muszáj árnyékba menekülnünk?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már egyetlen agyrázkódás is számtalan gént károsíthat]]> A legtöbben úgy nőttünk fel, hogy a kisebb agyrázkódásokat nem vettük komolyan, olyan gyakori balesetnek gondoltuk, amelynek nincsenek későbbi következményei. Csak az utóbbi években ébredtek rá a tudósok, hogy még az enyhe fejsérülések is okozhatnak hosszú távon nagyon súlyos, akár gyógyíthatatéan betegségeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb kanyarógyanús eseteket vizsgálnak]]> Tíz új kanyarógyanús esetet jelentettek az Országos Epidemiológiai Központnak (OEK) hétfőig, így február vége óta az országban 41 embernél jelentkeztek kanyaróra utaló tünetek – mondta a központ főigazgató-főorvosa az MTI szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dr. Dénes Tamás: Szemlesütve, köszönés nélkül osonnak el a betegek az orvos mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Űrben tesztelték az univerzális rákgyógyszert]]> Szinte már túlzottan sok reményt fűznek orosz kutatók ahhoz az új fehérjéhez, amelyet a Nemzetközi Ürállomáson kisérleteztek ki. Az MTI híre szerint céljuk az, hogy 3-4 év múlva olyan gyógyszert hozzanak létre, amely az eddigi kutatási iránnyal szemben nemcsak egy-két ráktípus gyógyítására képes, hanem mindegyikre hat, ráadásul még előrehaladott stádiumban is elpusztítja a daganatot.
[...] Bővebben!
]]>