<![CDATA[egeszseg.mandiner.hu]]> http://egeszseg.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Fölösleges a megelőzés célú mellamputáció]]> Néhány éve nagy feltűnést keltett, mikor Angelina Jolie nyilvánosság előtt vállalta, hogy mindkét mellét eltávolíttatta, így akarván elkerülni, hogy nála is megjelenjen a melldaganat, mint édesanyjánál. Sőt, a színésznő bevallottan kampányolt is azért, hogy akik hozzá hasonló génmutációt hordoznak, megelőzésként végezzék el az emlőeltávolítást, így növelve életbenmaradási esélyeiket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem árt a biciklizés a férfiak szexualitásának]]> A kerékpározás Magyarországon is népszerű tevékenység, mégsem hiszem, hogy eddig férfiak sokaságának okozott volna nyugtalan perceket, hogy ezzel árthat a szexualitásának. Bár korábban több tanulmány is állított ilyet, aki esetleg olvasta közülük valamelyiket, most megnyugodhat: az MTI információja szerint a legújabb kutatások cáfolják ezt. Akinek pedig ezután jut fülébe ilyen híresztelés, ne ijedjen meg, a biciklizés igenis egészséges, az a kis zsibbadás nem számít!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy fújásra lemond a szerencsejátékról]]> Új módszerrel szeretnék leszoktatni a szerencsejáték-függőségről a szenvedélybetegeket finn tudósok az origo.hu cikke szerint. Kutatásaik szerint egy, a fizikai függőség tüneteire használt szer ebben az esetben is hatásos lehet, viszont olyan eszközt kellett találni, amely szinte azonnal hat, hogy a játék vágyát legyőzze.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dr. Kunetz Zsombor: Nem fáj ez még eléggé]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cáfolja a Margit kórház a rühfertőzésről szóló híreket]]> Beszámoltunk az Index híre nyomán a Margit kórházi feltételezett rühes fertőzésekről. A kórház az MTI-nek eljuttatott közleményében cáfolja a rühatka jelenlétét az intézményben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rühös fertőzés terjed a Margit kórházban]]> Rejtett kamerás felvételeket készített az RTL az Index híradása szerint a Margit kórházban, ahol tudomásuk szerint betegek és dolgozók is megfertőződhettek rühöt okozó atkával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már nem muszáj amputálni a csontrákos testrészt]]> Óvatos derülátásra adhat okot számunkra, hogy az onkológiai betegségek gyógyításában nagy lépésekkel halad előre az orvostudomány az utóbbi években, s hogy az eredmények egyre inkább beépülnek a hazai protokollba is. Az MTI beszámolója szerinz Perlaky Tamás, a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika tanársegédje a csontokat érintő daganatok kapcsán beszélt például arról, hogy ezek sem járnak már feltétlenül amputációval, mint néhány évtideddel ezelőtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még tíz év, és itt lehet a mesterséges sperma]]> Egyre riasztóbb mértéket ölt a fejlett világban a férfimeddőség, rovatunk is foglalkozott már ezzel a kérdéssel. Az Index cikke alapján úgy tűnik, Nagy-Britanniában mesterséges spermiumok létrehozásával akarják orvosolni a problémát, s sikerült is egy lépéssel közelebb kerülni a megoldáshoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerbiában egy fiatal már belehalt a kanyaróba]]> Úgy tűnik, az oltási fegyelem lazulásával már elfeledettnek hitt betegségek jelennek meg újból, akár halálos szövődményeket is okozva. Nemrég Budapestről jelentettek két szamárköhögéses újszülöttet, Szerbiában pedig a kanyaró okoz egyre több megbetegedést – jelentette az MTI.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szagról felismeri a Parkinson-kórt az ápolónő]]> A kutatók már régóta megfigyelték, hogy bizonyos betegségeket ki lehet szűrni illata alapján. Ehhez azonban olyan finom szaglószerverv szükséges, hogy csupán erre betanított kutyák képesk érzékelni.
[...] Bővebben!
]]>