„Az egész országot mozgósítani kell” – sokkoló üzenet jött Ukrajnából

2024. május 11. 19:17

A védelmi minisztériumban úgy tűnik, nagyon pesszimisták.

2024. május 11. 19:17
null

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

„Az új mozgósítási törvénnyel az a békés élet, amelyet néhányan éltek, véget ért” – fogalmazott az Unian beszámolója szerint az ukrán védelmi minisztréium szóvivője, Dmitro Lazutkin.

Az a hatalmas kontraszt, amit a Donbasszból Kijevbe vagy Lvivbe vagy más békés városokba visszatérve láttunk, nem normális. (...) Az egész országot mozgósítani kell”

– fogalmazott a szóvivő. Az új mozgósítási törvény Ukrajnában egyébként május 18-ától lép életbe. 

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. május 12. 11:32
NÉPIRTO ZELLER!!!!!!!!!!!!!!!
ptrfarkas43
2024. május 12. 11:06
Az utolsó ukránig mozgósítani kell, hogy az amcsi nagytőke megtarthassa az ukrán gyarmatát, netán rátehesse kezét az orosz ásványkincsekre. Ha ez nem elég jöjjenek a kelet vagy nyugat európai gyarmatok lakosai.
orrban
2024. május 12. 09:23
Az orosz háborús agresszió gyermek áldozatai Az ENSZ megfigyelőinek adatai szerint a háború kezdetétől 2023. júniusáig legalább 525 gyermek halt meg (276 fiú, 219 lány, 30 áldozat neme még azonosítatlan) és 1047 kiskorú sebesült meg. A felnőtt civilekhez hasonlóan a gyermek áldozatok többségével is robbanószerek (légitámadások, aknák) végeztek.
orrban
2024. május 12. 09:15
VAN MÉG KÉRDÉS TETVES NÁCIK?? Orosz háborús bűncselekmények a 2022–2023-as Ukrajna elleni invázió során A 2022-es Ukrajna elleni invázió során az Orosz Fegyveres Erők, a donyecki és luganszki milíciák, valamint a velük szövetséges zsoldosszervezetek, például a Wagner-csoport katonái számos háborús bűncselekményt követtek el. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa által felállított Független Nemzetközi Vizsgálóbizottság (IICIU) jelentése szerint az orosz csapatok az invázió során jogtalanul bombáztak le civil lakóterületeket, a megszállt ukrán területeken pedig tömeggyilkosságokat, nemi erőszakot, kínzást és a lakosság erőszakos áttelepítését követték el, valamint gyermekeket szakítottak el szüleiktől. Hadifoglyokat bántalmaztak és veszélyeztették a civil lakosságot a Zaporizzsjai atomerőmű megszállásával és militarizálásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!