Mateusz Morawiecki: Utoljára a nyolcvanas években tapasztaltam ilyen cenzúrát

2024. április 17. 16:37

Mateusz Morawiecki Lengyelország korábbi miniszterelnöke is felszólalt azon a konferencián, amit beakartak tiltani a brüsszeli baloldali erők. A politikus kijelentette: felháborító, ami történt.

2024. április 17. 16:37
Beata Szydlo And Mateusz Morawiecki

Nyitókép:  Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

A lengyel parlament képviselője a National Conservatism konferencián arról beszélt, hogy Európának újra az európaiak otthona, gyára és bástyája kell, hogy legyen. 

Mint elmondta: három célja van az európai projektnek: minden országban legyen egy erős jóléti állam, megfelelő biztonság és védelem (a hadsereg megerősítése), és a klímapolitika. 

„Abban hiszek, hogy a pénzügyi korlátok miatt a háromból csak kettő megvalósítható. Szerintem a jóléti államot és a védelmet kellene választani” –  mondta Morawiecki. 

Háború és béke

A politikus felhívta arra a figyelmet, hogy egyre több konfliktus sújtja a világot. 

„Magunk mögött hagytuk a béke idejét” 

– jelentette ki Morawiecki. 

Az egész világ átalakulóban van és az élet újra veszélyes lett, ami azt is jelenti, hogy kritikus döntések előtt állnak a politikusok. 

„Ma fel kell tennünk a kérdést: meg teszünk-e mindent azért, hogy Európa biztonságos otthonunk legyen? Mi Lengyelországban érezzük az oroszok meleg leheletét” – mondta a lengyel miniszterelnök és felhívta a közönség figyelmét, hogy óvakodjanak az orosz propagandától. 

Brüsszel és a cenzúra

A politikus kijelentette: hisz abban, hogy a konzervativizmus egy pozitív erő tud lenni. „A holnapot válasszuk, de nem tagadjuk meg a múltat. A növekedést választjuk, de nem tagadjuk meg a gyökereinket” – mondta Morawiecki. 

Hozzátette: ilyen nehéz időkben a politikai realizmust kell választani. 

Kiemelte, mennyire fontos a szólásszabadság. Felidézte, hogy a nyolcvanas években a kommunizmus idején a barátaival „szabadságharcosok” voltak.  „Ekkor láttam utoljára cenzúrát a gyakorlatban. 

Ki hitte volna, hogy egy nap Brüsszelben újra cenzúrát fogok tapasztalni 2024 áprilisában. 

Felháborító ez az őrület, ami a liberális baloldali napirendnek köszönhetően történik” – mondta a NatCon konferencián történtekről. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:49
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­g­ö­­­s­ ­­­l­á­­n­­y­­­o­k­­ ­v­­á­­r­­n­a­­­k­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
cinkegolyó
2024. április 18. 16:29
Nem teljesen egész az a Morawiecki: https://mandiner.hu/kulfold/2024/04/morawiecki-az-orosz-befolyas-ott-van-minden-europai-partcsaladban
Tommaso
2024. április 17. 20:53
HA KEDD VAN, AKKOR BELGIUMBAN UTÁLJÁK ORBÁNT. ami nem is csoda, ki nem állhatják a tolvajokat, hazugokat, árulókat , diktátorokat.
Tommaso
2024. április 17. 20:51
Box Hill beteges lázálmában Vörös terrort vizionál. Lövése sincs, mit is jelent(ene) az. Annyit segitek, sok-sok ezer ember halálához vezetett a Vörös terror. Viszont kedden Belgiumban senki nem halt meg. Pusztán egyetlen politikus hozott egy vitatható döntést. HA EZ Vörös terror, akkor Orbanisztánban már 14 éve az van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!