Ilyen még nem volt: az oroszok rakétával törték ketté Harkiv tévétornyát (VIDEÓ)

2024. április 23. 06:37

Brutális lélektani hadviselés zajlik a második legnagyobb ukrán város ellen.

2024. április 23. 06:37
null

Nyitókép: Youtube

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy Oroszország rakétacsapást mért a tévétoronyra Harkivban hétfő délután. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette a hírt a Joe Biden amerikai elnökkel folytatott telefonbeszélgetéséről szóló bejegyzésében. Elmondta, hogy a tévétorony  megrongálódott a rakétatámadásban.

„Oroszország szándéka, hogy lakhatatlanná tegye a várost”

– írta.

A helyi média is úgy tudja, hogy a tévétorony megrongálódott a támadásban. 

Telibe találták és kettétört Harkiv 240 méter magas tévétornya és a földre zuhant

  – írja a Reuters is. A felvételeken az látszik, ahogy a felénél kettétörik a torony és lezuhan, miközben füstfelhő emelkedett az égbe. A harkivi ügyészség szerint Oroszország valószínűleg egy Kh-59-es cirkálórakétát használt a támadás során. Közölték, hogy a digitális műsorszórás megszakadt. Moszkva már két éve is támadta a tornyot, de akkor nem tudták telibe találni, igaz súlyosan megsérült.

Íme a megdöbbentő felvétel:


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. április 23. 22:27
Az orosz kissebbséget 10 éven át zaklató, terrorizáló, szervezetten támadó ukrán hadvezetés, akár HAMASZ terroristák, imádják törzseiket civil létesítményekbe - óvoda, iskola, társasház, kórház, múzeum, TV adó - telepíteni.
I feel the earth move under my feet
2024. április 23. 18:34
"Kovács Ubul 2024. április 23. 10:47 Háppersze, az ilyesmit az ennyire kitett helyre pakolják, rusZkiforrás :))" Perszehogy nem!!! A rádiótechnikai felderítés/hadviselés eszközeit régi sóbányákba szokás telepíteni.. Tanácsolom, hogy nézd már meg a Csernobil melletti Duga-II-t... a Holdról is látszik.. Istenem, annyira buták vagytok..
mandala-3
2024. április 23. 11:06
Ez semmit nem jelent! Ettől még a Gorkogo parkban megtartják a szokásos hétvégi táncos zenés ötórai bulijukat. Igaz közben a fiaik százezerszám halnak meg a fronton.
Ehetős Odó
2024. április 23. 09:53
Érdekes, ez annyira látványos és nyilvánvaló bravúr, hogy a hoholnyalók közül is csak a leghülyébbet, Bubulkát küldték ide, hogy védje a hohol mundér becsületét. Teszi is szorgosan az idiótája…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!