Félelmetes fejlemények: megvannak az oroszok lengyel célpontjai

2024. április 25. 11:47

Nyíltan beszélt erről az orosz külügyminiszter-helyettes.

2024. április 25. 11:47

A nyitókép illusztráció. Fotó: MIKHAIL METZEL / POOL / AFP

Katonai célponttá válnak Oroszország számára a NATO-országok állandó jelleggel Lengyelországba telepítendő nukleáris objektumai – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes csütörtökön a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

„Kétségtelen, hogy a NATO közös nukleáris missziói gyakorlatának kiterjesztése – függetlenül attól, hogy mely ország, vagy országok csatlakoznak a ebben a gyakorlatban már részt vevőkhöz – egyértelműen destabilizáló jellegű.

– nyilatkozott a külügyminiszter-helyettes.

A diplomata szerint a NATO-országok közös nukleáris misszióinak közeledése az határhoz felerősíti az Oroszországi Föderációt érő fenyegetést.

Nem is beszélve az állandó telepítésről, amiről a forrófejűek Varsóban szintén elkezdtek beszélni”

– mondta Rjabkov. „Ezért mindazoknak a politikusoknak, akik most lelkesen tárgyalnak egy ilyen tervről Lengyelországban és annak határain túl, meg kell érteniük: az ilyen irányú elmozdulások nem növelik Lengyelország biztonságát, maguk az objektumok pedig mindenképpen célponttá válnak. A katonai tervezésünkben pedig előtérbe kerülnek” – tette hozzá.

Az orosz külügyminiszter-helyettes „alakuló történetnek” nevezte a NATO nukleáris létesítményeinek lengyelországi telepítéséről szóló vitát.

Hangsúlyozta, hogy Moszkva figyelemmel kíséri, ahogy „a lengyel végrehajtó hatalom különböző elemei, és nem csak azok, miként alakítják ezt a témát belső diskurzusukban”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Kiakadtak az oroszok Magyarországra

„Kimondhatjuk, hogy a NATO komolyan készül egy lehetséges konfliktusra velünk” – árulta el a véleményét Marija Zaharova a magyar vezetésű NATO-hadgyakorlatról.

7 órája

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­s­ ­l­á­­­n­y­­­o­k­­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­­k­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Dixtroy
2024. április 29. 13:30
Nyilván katonai célpont, egy ország haderejének számolnia kell vele. De nem azt jelenti, hogy holnap indulnak is ellene, viszont terveznek vele. Rettegtetitek a népet?
Sándor Hangonyi
2024. április 25. 20:29
...a polák egy "hősies nép"...történelmi tény, hogy volt idő mikor lovasrohamot indítottak harckocsik ellen...nincs mese, ez egy hazafias hősies cselekedet...amúgy meg a bolondok aranya...van erre példa: a "Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata" Brian élete c. film a bizonyítéka (van még kérdés?)...
katedralista1957
2024. április 25. 19:54
Újra készíthetjük a menekülszállásokat lengyel barátainknak, már aki élve marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!