Brit külügyminiszter: „Izrael megszálló hatalom!”

2024. március 07. 08:28

David Cameron szerint Izrael politikája jogi következményekkel jár.

2024. március 07. 08:28

Nyitókép: JUSTIN TALLIS / AFP

***

A Világgazdaság cikke szerint David Cameron brit külügyminiszter Londonban fogadta Beni Ganz izraeli tárca nélküli minisztert, a jelenlegi háborús kabinet tagját. Cameron megbeszélés utáni nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Izrael, amely »megszálló hatalomként« van jelen a többségében palesztin lakosságú Gázai övezetben, jogilag köteles biztosítani, hogy a segélyszállítmányok eljussanak a civil lakossághoz.” A brit külügyminiszter szerint e jogi felelősség következményekkel jár, 

például akkor, amikor mi itt az Egyesült Királyságban azt vizsgáljuk, hogy Izrael eleget tesz-e a nemzetközi humanitárius törvényeknek”  

– fogalmazott Cameron, aki azt is hangsúlyozta: a harcok azonnali humanitárius célú szüneteltetése mellett London szükségesnek tartja a segélyek elosztására szolgáló kapacitások bővítését a Gázai övezeten belül, a szárazföldi és a tengeri továbbítási útvonalak bővítését, valamint a Gázába beengedett humanitárius segítség formáinak kiterjesztését, beleértve az infrastruktúra helyreállításához szükséges, kritikus fontosságú eszközöket.  

Nagy-Britannia nem érzékel javulást ebben az ügyben, és ezen változtatni kell”

– hangsúlyozta nyilatkozatában a brit külügyminiszter.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­g­­ö­­­s­­ ­l­­á­n­­y­­­o­­­k­­­ ­v­­á­r­­­n­­a­k­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Szvv
2024. március 09. 15:35
Tul sok palesztin nalatok, mi? Barom
2024. március 09. 15:29 Szerkesztve
Majd ha vissza adták a túszokat, lehet pattogni meg mutogatni. Akkor igazuk lesz. Jaaa, hogy nincs már kit ? Hat, szivas..
alenka
2024. március 08. 17:31
A cuncus 01 valami rágalmaz, mert cionista ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!