Meghalt, bedrogozott csecsemőt találtak egy New York-i bölcsődében

2023. szeptember 18. 11:47

Tovább pusztít a fentanil-krízis.

2023. szeptember 18. 11:47
null

A hívás péntek délután érkezett: három gyerek egy apró, földszinti bölcsődében Bronxban nem tudott felébredni a délutáni szunyókálásból – írta meg a New York Times.

A mentőszolgálat munkatársai délután 14:45 körül érkeztek a hatemeletes téglaépülethez, ahol egy 1 éves gyermeket, egy 2 éves kisfiút és egy 8 hónapos kislányt találtak eszméletlenül. 

A mentők azonnal drogokra gyanakodtak.

A kisgyerekeknek Narcan nevű, túladagolást visszafordító gyógyszert adtak, és elvitték őket. Egy másik 2 éves kisfiút, aki nem sokkal dél után hagyta el a bölcsődét, kórházba szállítottak, miután édesanyja észrevette, hogy a kisgyermekek szokásos mozgási energiáját szokatlan letargia váltotta fel.

Nicholas Dominicit, aki novemberben lett volna 2 éves, pénteken nyilvánították halottnak a Montefiore Medical Centerben. Szombat kora reggelre a másik három gyermek állapota válságos vagy stabil volt, a rendőrség pedig kihallgatott egy személyt, miután 

a helyszínen jellemzően drogkereskedők által használt eszközöket találtak.

Nicholas halála két, New Yorkot és az egész Amerikát sújtó válságot hozott össze: a dolgozó szülők kétségbeesett vadászatát a megfizethető, megbízható gyermekgondozásra és az opioidok, például a fentanil csapását, amely tavaly mintegy 75 000 túladagolásos halálesethez járult hozzá az Egyesült Államokban. Bronxot különösen keményen sújtotta a kábítószer, amely apró mennyiségben is képes ölni.

„Ez a válság valós, és ez egy igazi ébresztőóra azok számára, akiknek az otthonában opioidok vagy fentanil van” – mondta Eric Adams polgármester egy nem sokkal éjfél után tartott tájékoztatón.

Szombaton a rendőrség szerint legalább egy személyt őrizetbe vettek és kihallgattak. A szombati boncolás után a New York-i törvényszéki orvosszakértői hivatal közölte, hogy további vizsgálatokra van szükség Nicholas halálának okának megállapításához. A rendőrség nem nevezte meg azt a személyt vagy személyeket, akiket szombaton őrizetbe vettek. Azóta viszont megerősítették, hogy az elhunyt csecsemő érintkezett a droggal.

Joseph E. Kenny, a rendőrség nyomozói főnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ópiátoknak való kitettség gyanúját a gyerekek tünetei, valamint az váltotta ki, hogy egy házkutatás során egy úgynevezett kiloprést találtak az óvodában – 

amelyet általában a kábítószer-kereskedők használnak nagy mennyiségű kábítószer csomagolásához.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. szeptember 18. 14:19
Az állam bölcsődékbe és iskolákba kényszeríti a gyerekeket, ahol bedrogozzák és lelövik őket. Ezek a legveszélyesebb helyek a kisgyerekek számára. Arra számítottam, hogy a járvány előbbre viszi a világot a távoktatás és a távmunka elterjedésével, de sajnos nem így lett.
jobtvojumaty
2023. szeptember 18. 13:37
Fejlettnyugat. Ezt akarják itt is.
Kovács József
2023. szeptember 18. 13:31
Ér erre mondják a liberálisok, hogy szabadság, meg önrendelkezés.
faramuci
2023. szeptember 18. 12:56
Megértek a pusztulásra....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!