Kínos: a belga herceget csalással és zsarolással vádolják

2023. július 14. 21:42

Több milliárd euróról van szó.

2023. július 14. 21:42

A Politico arról írt, hogy Laurent belga herceget, Fülöp király öccsét csalással és zsarolással vádolta meg a Líbiai Befektetési Hatóság. Mindez azután történt, hogy a hatóság és a király testvére évek óta vitatkoztak egy 2008-as erdőtelepítési projektből származó kártérítésen.

A Befektetési Hatóság szerint a herceg „elfogadhatatlan nyomást” gyakorolt a líbiai mezőgazdasági minisztérium által állítólag neki járó közel 70 millió eurós kártérítés megszerzése érdekében. A Politico megjegyezte, hogy az évek során Laurent herceg jogi csatája arra késztette a szövetségi ügyészeket, hogy több milliárd euró értékű líbiai vagyontárgyakat foglaljanak le, és parlamenti vizsgálatot indított a kamatfizetésekkel kapcsolatban.

„Ez szánalmas”

 – mondta Laurent Arnauts, Lóránt herceg ügyvédje egy nyilatkozatban. „A líbiai méltóságok próbálják menteni az arcukat, mert most vesztettek 13. alkalommal a belga bíróságok előtt és Luxemburgban.”

Belgiumban a befolyással való üzérkedés hat hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetéssel és 10.000 euróig terjedő pénzbírsággal, a csalás egy hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel és 3000 euróig terjedő pénzbírsággal, a zsarolás pedig öt évtől tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

Nyitókép: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / Belga via AFP

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. július 15. 14:50
Nincs itt semmi látnivaló. Ez pajkos diákcsíny Belga-Kongóhoz képest.
pumuklik
2023. július 15. 10:01
Mindez semmi a belgák kongói népírtásához! Nem beszélve a kongói vagyonok ellopásáról!
pumuklik
2023. július 15. 09:58
Belga "demokrácia" király és rokonsága lophat zsarolhat, stb. Drága az úrizálás.
Abiondi
2023. július 15. 05:53
Halmozottan 20 év letöltendő kóter. A pénzbírsagot leszarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!