Egyes hírek szerint szívrohama lehetett a török elnöknek, Erdoganék cáfolnak

2023. április 27. 07:22

Mindenesetre az elnök online vesz részt csütörtökön az Akkuyu atomerőmű ünnepségén.

2023. április 27. 07:22
null

Élő adásban lett rosszul Erdoğan – számoltunk be tegnap a török elnökválasztási kampány újabb fejleményéről. Azóta azonban újabb részletek láttak napvilágot a 69 éves török elnök állapotáról. A Strana szerint szívinfarktus gyanúja merült fel, és súlyos állapotban szállították kórházba Erdogant. Ugyanerről ír a BNN is, csak már tényként kezelve a szívrohamot.

Törökországban minden Erdogan elnökjelöltet támogató rendezvényt töröltek. Az elnök egészségi állapotáról sokáig nem érkezett hivatalos nyilatkozat, szerda este azonban az elnök kommunikációs igazgatósága alatt létrehozott, a „félretájékoztatás elleni küzdelemmel” foglalkozó szervezet  cáfolta, hogy Erdogan szívrohamot kapott és kórházba került volna.

Twitter-oldalukon azt írták, hogy az Erdogan elnök szívrohamáról és kórházi kezeléséről szóló állítások nem igazak. A bejegyzés szerint az elnök élő videókapcsolaton keresztül vesz részt csütörtökön az Akkuyu atomerőmű ünnepségén.

Törökországban május 14-én lesz elnökválasztás, ahol a felmérések szerint komoly esély van a 2003 óta regnáló Erdogan leváltására. Az ellenfél Kemal Kilicdaroglu, aki mögé a hat ellenzéki párt is beállt, a minap azzal került be a hírekbe, hogy kijelentette: győzelme esetén két éven belül kipaterolná a szíreket az országból.

Nyitókép: Adem Altan / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. április 27. 16:02
Erdogan efendi az ágyat nyomja.
I.N.R.I.
2023. április 27. 10:51
Nem létezik szívroham. Az olyan laikus kifejezés mint pl. az idegösszeomlás. Olyan sem létezik. Szívinfarktus van. Akkor nem nyilatkozik mert szívkatéteres laborba szállították volna. Szívritmus zavar létezik de attól nincs ilyenfajta rosszullét max. a jóindulatú supraventriculáris, akkor is elszállítottak volna további kivizsgálásra. Amúgy az ő egészsége, ő dönt. Senkinek semmi köze hozzá. Ha jogosítványt akkor hosszabítani akkor már lesz köze hozzá de akkor is csak az illetékes hatóságoknak.
Armageddon
2023. április 27. 09:54
Kicsit elcsálésodott a szája. Vagy gyárilag ilyen?
Armageddon
2023. április 27. 09:53
Van remény aggódni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!