Szlovák lap: A magyar gazdaság egy „lábon kihordott infarktusra” hasonlít

2022. október 10. 11:47

A Denník N szerzője szerint azért a helyzet „messze nem annyira rossz, mint amennyire a magyar ellenzék állításaiból tűnik”.

2022. október 10. 11:47
null

A Denník N cikkében kiemelte, hogy bár Magyarországot közvetlenül nem fenyegeti államcsőd, de „már a kormány is beismerte, hogy a helyzet nem rózsás”.

Az írás szerint a magyar kormány politikáját Szlovákiában többen is követendő példaként emelik ki. Robert Fico (volt szlovák miniszterelnök) a közelmúltban – nem először – dicsérte Orbán Viktor álláspontját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban azt állítva, hogy ő is Orbánhoz hasonlóan cselekedne, ha ő lenne a miniszterelnök. Vasárnap Fico helyett a párttársa, Lubos Blaha dicsérte a magyar energetikai politikát és a szankciókhoz való hozzáállást.

Magyarországon a lap szerint a helyzet rosszabb annál, mint amit a kormány kommunikál, de

messze nem annyira rossz, mint amennyire az a váratlan és sokszor látszólag kétségbeesett intézkedésekből vagy a magyar ellenzék állításaiból tűnik.

A Denník N szerint az államcsődtől nem kell tartani, azonban már a kormány is elismerte, hogy a helyzet nem rózsás, mert – mint írják – egyrészt évközben módosította a hiánycélt – 4,9 százalékról 6,1 százalékra –, másrészt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter többször is nyilvánosan elismerte, hogy Magyarország sem kerüli el 2023-ban a recessziót. A döntéseket illetően, amelyek gyakran kétségbeesettnek tűnnek, alapvetően helyes lépés, hogy a kormány a korábbi osztogatás helyett elkezdett spórolni és tudatosította a háztartásokra vonatkozó energiaárstop fenntarthatatlanságát is – írja a cikk. 

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2022. október 11. 12:48
A helyzet nem rózsás. Rövid időn belül Zombi/KANNIBÁLOK leszünk...
KBA98
2022. október 10. 17:06
Szlovákok? Gerinc és egyebek hol vannak?
Felvidéki MAGYAR
2022. október 10. 16:35
Ez egy tót liberálbolsevik lap, mint Csonkahonban pl. A 444 vagy a HVG. Nem kell foglalkozni vele! Puszta irigység és tót kisebbségi komplexus, tobzódás!
Akitlosz
2022. október 10. 13:31
Idén Magyarországon havonta!!! több 500 milliárd forinttal emelkedik a forgalomban lévő forint mennyisége. Ettől van infláció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!